Kultamekostaan viime keväänä kuuluisuuteen noussut Iida Vainio ja pitkän linjan urheiluselostaja Tapio Suominen joutuivat tällä viikolla rajun riidan keskelle Twitter-palvelussa.

Kärhämä sai alkunsa, kun Vainio julkaisi omalla Twitter-tilillään kuvan KTP-Basketin ja Uudenkaupungin Korihaiden välisestä Korisliigan ottelusta, jota hän oli seuraamassa Kotkassa. Dramaattisessa otoksessa KTP-Basketin pelaaja Brandon Tabb makaa pelipaikan lattialla ja hänen ympärillään on hoitohenkilökuntaa.

– Kauheeta… Ktp-basketin pelaaja Brandon Tabb (joka kutsui minut peliin) tönäistiin törkeästi vauhdista kulmaan melkein tajuton, makaa vain. Ensihoitoa odoteltu 10min, Vainio kirjoittaa julkaisunsa ohessa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Pian Suominen riensi kommentoimaan Vainion tuoretta päivitystä ja antoi nuorelle toimittajanalulle omasta mielestään tärkeän neuvon.

– Ida. Kerroit taannoin haluavasi vakavasti otettavaksi toimittajaksi. Lienee sopiva hetki aloittaa. Toimittaja ei alleviivaa kutsua. Vielä vähemmän kommentoi, jos kutsuttu. Lisäksi tulkintasi tilanteesta väärä, jopa nolo. Kontaktit kuuluvat korikseen, kyseinen silkka vahinko… Suominen näpäyttää.

Tapio Suominen

@tapio_suominen
…Ida. Kerroit taannoin haluavasi vakavasti otettavaksi toimittajaksi. Lienee sopiva hetki aloittaa. Toimittaja ei alleviivaa kutsua. Vielä vähemmän kommentoi, jos kutsuttu. Lisäksi tulkintasi tilanteesta väärä, jopa nolo. Kontaktit kuuluvat korikseen, kyseinen silkka vahinko…🎤

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Suomisen vastaus on kerännyt Twitterissä satoja tykkäyksiä, joten ilmeisesti monet Twitterissä ovat miehen kanssa samaa mieltä asiasta. Vainio itse ei kuitenkaan ymmärrä, miksi Suominen päätti kritisoida Vainiota niin kärkkäästi.

– Kuka sä oot? Entinen toimittaja joka sai Yleltä potkut ja se joka just tuomittiin pahoinpitelystä, sekä kahdesta törkeästä rattijuopumuksesta. Mikä sun moraali on 58-vuotiaana painaa 19-vuotiasta nuorta vasta harjoittelevaa naista alas huh? Katkera voi laittaa sen korkin kiinni! Vainio lataa takaisin.

Suominen ei ollut vielä valmis päättämään keskustelua vaan yritti avata astetta tarkemmin sitä, mitä kommentillaan haki takaa.

– Kuten totesin nyt lienee hyvä hetki aloittaa. Oheinen postauksesi ei välttämättä anna kuvaa vakavasti otettavasta. Lisäksi faktojen tarkistus kannattaa aina: tänä vuonna ~ 50 selostusta Ruutu-urheilulle. Tuomiot sovitettu, tottakai. En paina, varovasti opastin… Suominen lausuu.

– Jos kutsutaan, ei tehdä duunia, eikä kommentoida. Treffit ja duuni eivät oikein pelitä. Ihan perusasioita, joista kannattaa aloittaa, hän lisää.

Vainio hämmentyi Suomisen treffiväitteistä.

– Mitkä hiton treffit? Ystäviä voi olla myös nykypäivänä! hän tilittää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Pitkän sanaharkan päätteeksi Vainio ja Suominen pääsivät kuitenkin asiassa sopuun. Suominen myönsi, että hän taisi tehdä tilanteesta virheellisen tulkinnan. Lisäksi hän tunnusti, että myös hänen on välillä vaikea tehdä eroa työn ja vapaa-ajan välillä.

– Pahoittelut! Hmm, itsekin pyrin tekemään eron duunin ja vapaa-ajan välillä, enkä läheskään aina onnistu. Tuota, ehkä silloin ansaitulla vapaa-ajalla kannattaa kokonaan unohtaa se journon rooli. En siinäkään aina onnistu. Tsemppiä… Suominen toteaa.

– Kiitos. Suuret pahoitteluni yksityiselämään sekoittamisesta se oli alhaista minulta tunteissani. Olisi ollut mukava kuulla nämä asiat ja palaute mieluiten kasvotusten läpi eikä somen välityksellä missä tulee helposti väärä kuva kaikesta. Arvostan osaamistasi! Vainio summaa.

Tähän Suominen vastasi vielä yhdellä twiitillä.

– Katsotaan molemmat peiliin ja otetaan opiksi! Näitä sattuu ja oikeassa olet. Parempi kasvotusten kuin somessa. Mulla nousi pintaan kaikkitietävä Urheilun Setä -moodi.

Suominen on entinen Ylen urheilutoimittaja ja -selostaja, joka työskenteli talossa vuosien 1988 ja 2018 välillä. Legendaarisen selostajan menestyksekäs työura Ylellä päättyi lopulta karulla tavalla, kun hän sai potkut asiattoman käytöksen ja Yleisradion vartijaan kohdistuneen pahoinpitelyn seurauksena.

Kohupotkujensa jälkeen Suominen on jatkanut töitään selostajana.

Lue myös:

Iida Vainion rohkea tyyli nostatti vihaa – näin Vainio vastaa törkykommentoijalle: ”Painu v**tuun jakkupukuinesi”

Iida Vainio julkaisi painavan kannanoton – laukoo suorat sanat Kimmo Vehviläiselle: ”Olin todella hämmentynyt ja surullinen”