Näyttävästä kultamekostaan koko Suomelle tunnetuksi tullut podcast-juontaja ja somevaikuttaja Iida Vainio on julkaissut omalla Instagram-tilillään poikkeuksellisen painavan kannanoton. Vainio ihmettelee avoimesti kohtaamaansa alatyylistä käytöstä.

Ilkeästi Vainiota kohtaan toimineet eivät ole keitä tahansa tuntemattomia somekommentoijia, vaan Suomen suurimpiin mediataloihin kuuluvia radiojuontajia.

Vainio kertoo pahoittaneensa mielensä muun muassa radiojuontaja Kimmo Vehviläisen ikävistä sanoista.

– En ole uskaltanut aiemmin puhua tästä aiheesta sillä keväällä ajattelin että parempi olla aiheesta vain hiljaa etten joudu silmätikuksi yhtään enempää. Olen jälkeenpäin vähän miettinyt asiaa uudelleen ja todennut että kerron tämän koska en halua että kukaan muu vähän erilainen tyyppi joutuisi tälläisen kohteeksi, Vainio aloittaa julkaisunsa.

– Keväällä hämmästyin todella paljon kun kuuntelin aito iskelmä kanavaa ja Kimmo Vehviläinen laukoi mielipiteen minusta suorassa radiolähetyksessä näin: ” onneksi tuo ei ole minun lapsi” yms. lynkkaamista, hän jatkaa.

Postauksensa oheen Vainio on julkaissut itsestään kauniin selfien.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Vainion on vaikea käsittää, kuinka suorassa radiolähetyksessä on mahdollista puhua rumasti nuoresta naisesta, joka ei ole tehnyt muuta kuin ollut rohkeasti oma itsensä.

– Olin todella hämmentynyt tuosta mutta oikeestaan enemmän surullinen siitä että suorassa radiossa voidaan noin vaan lynkata nuori nainen pukeutumisen perusteella ja se on ihan ok. Tottakai on sananvapaus yms. mutta mielestäni joku taso pitäisi radiossa olla, Vainio laukoo.

Jonkin ajan kuluttua Vainio joutui kohtaamaan samankaltaista kohtelua myös NRJ-radiokanavan juontajien toimesta.

– En tajunnut. Olin antanut juuri kivan haastattelun nrj:n toimittajalle ja sen jälkeen parin viikon päästä saankin viestin ystävältäni että hei ”susta puhutaan radiossa aika ikävään sävyyn”.

Vainion väkevä päivitys on kerännyt runsaasti kommentteja, joissa kannustetaan naista jatkamaan omalla tiellään. Yksi tsemppaajista on vuoden 2021 Diili-voittaja ja yrittäjä Sointu Borg.

– Älä välitä niistä, Borg kommentoi sydänemojin kera.

– Toivon sulle kaikkea hyvää ja menestystä! Tuen ja olen puolellasi tässä, ja minun osaltani menee mainitsemasi tahot boikottiin, eräs toinen seuraaja muotoilee.

– Käsittämätöntä käytöstä aikuisilta ihmisiltä joiden luulis työn kautta tietävän mitä ajatuksia on ok sanoa ja mitä vois pitää omana tietonaan, tokaisee kolmas.

Lue myös:

Vasta kihlautunut Iida Vainio erosi nyrkkeilijärakkaansa kanssa – ”Olisit ostanut minulle kukkia”

Kultamekosta tunnetuksi tullut Iida Vainio yllättää – meni kihloihin ex-urheilijan kanssa!