Iida Vainio puhui vaikeasta aiheesta seuraajilleen sosiaalisessa mediassa.

Iida Vainio paljasti Instagramin tarinat -osiossa syyn sille miksei hän suunnannut yläasteen jälkeen lukioon taikka ammattikouluun. Taustalla piilevä syy on vakava ja se koskettaa valitettavasti tuhansia ihmisiä vuosittain.

Iidaa kiusattiin ja kertoo ettei olisi jaksanut päivääkään lisää.

– Yks iso syy minkä takia mä en mennyt yläasteen jälkeen lukioon / amikseen oli se trauma mikä on jäänyt siitä et ”entäs, jos oon koko lukion tai amiksen yksin” en ois päivääkään jaksanut kiusaamista.

Pelkojen vuoksi Iida suuntasi opiskelemaan musiikkia erääseen kansanopistoon.

– Noiden pelkojen takia yläasteen jälkeen menin kansanopistoon opiskelemaan musiikkia, (mikä on mulle edelleen ykkös asia elämässä) sillä siellä tiedin, että mä en joutuisi kiusatuksi.

Kiusaamisen jäljet heijastuvat vielä tänäkin päivänä Iidan elämään, jonka vuoksi hän ei koe opiskelua houkuttelevaksi vaihtoehdoksi.

– En koe nykyäänkään opiskelua houkuttelevaksi vaihtoehdoksi, juuri sen takia minkälainen se ympäristö on ollut minulle.

Oletko kokenut kiusaamista tai tunnetko jonkun ketä kiusataan? Apua on saatavilla, sillä muun muassa nuortennetti.fi tarjoaa vertaistukiryhmiä uhreille.

Vanhemmille on myös saatavilla ohjeita lasten kiusaamistapauksiin liittyen. Lisää aiheesta voi lukea tästä.