Anssi Kela päätti kokeilla striimattua keikkaa ja yllättyi totaalisesti sen suosiosta.

Koronapandemian vuoksi artistien keikat ovat poikkeuksetta peruuntuneet ja monen viihdealan toimijan toimeentulo on uhattuna. Anssi Kela, 47, päätti osallistua ensin Ylen Olohuone -lähetykseen ja Ruutu+:n Treenikämppä-livessä ohjelmaan. Hän kokeili myös vaihtoehtoista tapaa ja striimasi keikan keikalla.fi -sivuston kautta.

– Tein tämän striimatun keikan sellaisena kokeiluna. Olin testannut jo aikaisemmin vastaavaa keikkamuotoa, mutta ne eivät saaneet osakseen suurta yleisömenestystä, joten odotukseni eivät olleet nytkään korkealla, Kela kertoo Iltalehdelle.

Odotukset kuitenkin ylittyivät, sillä 10 euron hintaisen lipun Kelan keikalle osti peräti 850 ihmistä. Kokemuksesta rohkaistuneena hän pohtii voisiko keikalle tulla jatkoa pandemian jälkeenkin.

– Voisin kuvitella, että kun teen bändin kanssa normaalin kiertueen voisimme striimata myös päätöskeikan livenä, jolloin useampi ihminen pääsisi sen näkemään.

Introvertiksi tunnustautuvan Kelan elämää karanteenissa olo ei ole haitannut.

– Viihdyn omissa oloissani. Saan myös muitakin tuloja. Eniten olen miettinyt bändini tilannetta, soittajilla ja teknikoilla ei ole muita tuloja kuin keikat. Onneksi oli nämä muutamat keikat, Kela toteaa.

– Epätietoisuus on tässä pahinta, kun ei tiedä miten kauan tilanne kestää. Ja sitäkin mietin, että kun tämä on ohi niin kuinka monta keikkapaikkaa on mennyt tässä ajassa nurin ja mitä on jäljellä?

Lähde: Iltasanomat