Ex-alppihiihtäjä Kalle Palander, 43, ja hänen puolisonsa Riina-Maija Palander, 43, ajautuivat aviokriisiin viime marraskuussa. Avioliittosotkun viimeisin käänne tapahtui tammikuun puolivälin paikkeilla, kun Kalle jätti yksin avioerohakemuksen Lapin käräjäoikeuteen.

Avioliiton ohella myös Palanderien yritystoiminta Virossa on sujunut huonosti. Iltalehden tietojen mukaan Palanderit ovat perustaneet Viroon lukuisia yrityksiä viimeisen kymmenen vuoden aikana, mutta valtaosa niistä oli varsin lyhytikäisiä. Tällä hetkellä he omistavat Virossa kaksi yritystä; Manor Properties ja Palander Hotel.

Mediatietojen mukaan Riina-Maija on viettänyt viime aikoina aikaa heidän Koillis-Virossa sijaitsevalla Ontikan kartanolla. Palanderit ostivat kartanon vuonna 2011 ja ovat harjoittaneet siellä muun muassa majoitustoimintaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

IL:n selvityksen mukaan Palanderien yrityksillä on ollut aiemminkin ongelmia Viron verottajan kanssa. Verottaja on uhannut molempia yrityksiä sulkemisella, sillä Palanderit eivät ole täyttäneet raportointivelvollisuuttaan, eivätkä he ole ilmoittaneet tilinpäätöstietojaan verottajalle.

Ensimmäisen kerran Viron veroviranomaiset uhkasivat lopettaa Palanderien liiketoiminnan vuonna 2017 laiminlyötyjen velvollisuuksien takia. Tuolloin Palanderit toimittivat verottajalle tarvittavat tiedot, mutta nyt velvollisuudet vaikuttavat taas unohtuneen.

Jos julkaisu ei näy selaimellasi, katso se klikkaamalla tästä.

Manor Properties on Iltalehden selvityksen mukaan Palanderien ainoa yritys, jolla on liiketoimintaa. Viimeisin tilinpäätös on tehty vuonna 2017, jolloin yrityksen liikevaihto oli noin 12 000 euroa. Tulos oli 8 000 euroa miinuksella ja yrityksellä oli lähes puoli miljoonaa euroa velkaa, tosin velkojana oli Kalle Palander itse.

Laiminlyötyjen velvollisuuksien johdosta Viron veroviranomainen on poistamassa Manor Properties -yrityksen maan kaupparekisteristä. Kalle itse totesi Iltalehdelle olevansa tietoinen yrityksen ongelmista verottajan kanssa.

– Meillä on kirjanpitäjä juuri vaihtunut. Siihen menee hetki, kun asia on hoidossa, hän totesi lehdelle.

Lue myös:

Seiska: Palanderien aviokriisi syvenee – Kalle etsii seuraa Tinderissä, Riina-Maijan mukaan kaikki on hyvin

Me Naiset: Riina-Maija Palander kommentoi aviokriisiään – ”Jatkossa en aio enää suostua yksinäisyyteen”

Riina-Maija Palander julkaisi vihjailevan päivityksen – viittaa erouutiseen: ”Tulevaisuus on mielenkiintoinen ja avoin”