IL: Jari Sillanpään hyväksikäyttösyyte kaatui – tuomittiin sakkoihin

Vajaa kuukausi sitten Jari Sillanpäätä vastaan nostettiin syytteet sekä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä että sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä. Nyt syyte hyväksikäyttötapauksessa on kaatunut.

Sillanpää tuomittiin kuitenkin 45 päiväsakkoon sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä. Tuomio tuli vuoden 2017 syyskuussa kuvatusta materiaalista ja kaikkiaan kahdeksasta valokuvasta, jotka oli kuvattu laulajan tietokoneelta tämän puhelimella. Materiaali sisälsi miehen ja pienen lapsen välistä sukupuoliyhteyttä.

Alunperin Sillanpää kiisti syytteet. Selityksenä mies kertoi tietokoneensa ja puhelimensa olleen lukitsemattomia. Oikeuden päätös perusteltiin sillä, että tietokoneella oli päivitetty Sillanpään kiertueen soittolistaa vain minuutteja ennen kuvien ottamista. Joten oikeus katsoi Sillanpään ottaneen kuvat ja videon itse.

Laulajan asianajajana toimiva Riitta Leppiniemi kertoi Iltalehdelle miehen olevan huojentunut käräjäoikeuden tulkitessa syytteen seksuaalisesta hyväksikäytöstä samalla tavalla kuin hän itse. Käräjäoikeuden mukaan teosta puuttui tahallisuus ja jää epäilys siitä, ettei Sillanpää ollut tietoinen asianomistajan läsnäolosta samassa huoneessa.

Lähde: Iltalehti

5x paremmat mahdollisuudet yli 7,5 miljoonan jättipottiin!
5x paremmat mahdollisuudet yli 7,5 miljoonan jättipottiin!