Suomalaissyntyinen monimiljonääri Peter Nygård, 77, on joutunut kohun keskelle seksuaalirikossyytteiden vuoksi. Vaatetusalan liiketoimilla rikastunutta Nygårdia syytetään Kaliforniassa seksistä alaikäisen kanssa ja työntekijänsä seksuaalisesta häirinnästä.

Viime viikolla otsikoihin nousi kymmenen naisen nostama joukkokanne Nygårdia vastaan vuosina 2008–2015 tapahtuneista huumauksista ja raiskauksista Bahamalla, missä sijaitsee Nygårdin Nygård Cay -huvila.

Miehen asianajaja Jay Prober on kiistänyt kaikki syytökset CBC:lle.

Nygård vaikeni pitkään häntä kohtaan esitetyistä raiskausväitteistä. Nyt mies kuitenkin päättää hiljaisuuden ja kommentoi asiaa tiedottajansa välityksellä Iltalehdelle.

– Väitteet ovat täysin valheellisia, eikä niissä ole mitään perää. Nygård kiistää väitteet tiukasti. Peter Nygård haluaa paljastaa tämän huijausyrityksen ja puhdistaa täysin maineensa, tiedottaja kommentoi Iltalehdelle.

Miljonääripohatan tiedottajan mukaan Nygård osasi odottaa syytteitä.

– Peter Nygård ennusti, että näin käy, kun hän haastoi viime vuonna New Yorkissa oikeuteen miljardööri Louis Baconin. Tämä on vain viimeisin yritys tuhota Nygårdin maine 10 vuoden aikana valheellisin lausunnoin, tiedottaja sanoo.

– Nämä (raiskaussyytteet) eivät eroa mitenkään salaliitosta, joka paljastettiin vuonna 2010 Peter Nygårdin nostamien monien kanteiden myötä. Tuossa salaliitossa todistettiin, että tytöille maksettiin valheellisten väitteiden esittämisestä.

Nygård siis ajattelee, että hän on joutunut raiskausväitteiden keskelle ”opportunististen naisten” ja Bahaman naapurinsa Baconin juoniman mustamaalauskampanjan takia.

Bahaman kartanonaapurit ovat lehtitietojen mukaan käräjöineet useaan otteeseen omien riitojensa selvittämiseksi. He ovat nostaneet toisiaan vastaan ainakin 25 oikeusjuttua, kertoo lauantaina julkaistu New York Times -lehden laaja artikkeli. Artikkelissa kerrotaan, miten Nygård on syyttänyt naapuriaan muun muassa murhaajaksi ja Ku Klux -klaanin jäseneksi. Bacon puolestaan on ollut varma siitä, että Nygård suunnittelee hänen tappamistaan.

New York Timesin mukaan osittain Baconin rahoittamat tutkijat ja lakimiehet väittävät nyt Nygårdin raiskanneen teini-ikäisiä tyttöjä Bahamalla.

Nygårdia ei ole koskaan tuomittu seksuaalirikoksista.