Näyttelijä Inna Tähkänen hyppäsi mukaan huippusuosittuun Salatut elämät -sarjaan keväällä 2020. Tähkänen näyttelee ohjelmassa Elina Taalasmaa -nimistä roolihahmoa, jota esitti vuosina 1999-2008 näyttelijä Sanna Lius.

Vuoden 2023 alussa Tähkänen paljasti omalla Instagram-tilillään iloisen uutisen: hän ja aviomies Julius Martikainen odottavat yhteistä lasta. Tähkänen kuvaili päivityksessään vatsassaan kasvavaa vauvaa pariskunnan ”kesäyön unelmaksi”.

– Nyt jo kevättä rinnassa ja kesän lämpö sydämessä, Tähkänen muotoili tekstissään.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Nyt Tähkänen kertoo Metropolille Salattujen elämien pressitilaisuudessa, kuinka muut Salkkarit-näyttelijät ovat ottaneet vauvauutisen vastaan.

– Kollegani ovat reagoineet asiaan niin ihanasti! Tähkänen henkäisee onnellisena.

– Jotenkin tuntuu, että ihan kuin se olisi meidän kaikkien yhteinen vauva, hän lisää nauraen.

Tähkänen iloitsee siitä, että Salkkareiden työyhteisössä on monia äitejä, jotka ovat itsekin kokeneet odotusajan rakastetun ohjelman kulisseissa. Muiden ihmisten tuki hyvin ainutlaatuisessa tilanteessa on ollut Tähkäselle äärimmäisen arvokasta.

– Vointini on onneksi ollut alusta asti hyvä. Toki hengästyn aika nopeasti, ja lisäksi minua väsyttää melko paljon, mutta olen päässyt helpolla, kun en ole joutunut kärsimään lainkaan pahoinvoinnista, näyttelijä kuvailee kuluneita viikkojaan.

– Roolihahmoni on tarkoitus jatkaa sarjassa täysin normaalisti ainakin tämän kevään ajan. Jossain vaiheessa jään totta kai äitiysvapaalle, mutta sitä ennen on vielä aika paljon töitä jäljellä. Kaikki tehdään tietysti vointini ehdoilla.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Kun Tähkänen sai tietää olevansa raskaana, ei hän halunnut kiirehtiä tiedon jakamisessa muille. Hänelle oli tärkeää käsitellä asiaa ensin rauhassa oman pään sisässä sekä yhdessä Julius-puolison kanssa – siitäkin huolimatta, että lapsi oli hyvin toivottu.

– Olin alussa todella turvonnut, ja mietin koko ajan, että milloin kaikki oikein huomaavat raskauteni, ja kuinka onnistun piilottamaan mahani. Pohdin paljon sitä, että mitä jos joku kysyy asiasta, enkä ole vielä valmis puhumaan siitä julkisesti, Tähkänen avaa tuntemuksiaan.

Hän sanoo kuitenkin uskovansa, että pieni painikointi on varmasti hyvin tavallista erityisesti esikoistaan odottavien äitien keskuudessa.

– Ensimmäiset viikot kävin läpi suuria tunteita ja välillä itkin sohvalla, kun huolehdin kaikesta mahdollisesta mikä voisi raskauden ja äidiksi tulon myötä mennä pieleen. Sitten luin jostain tekstin, jossa sanottiin: ”oletko huolestunut? Pelkäätkö, että kaikki ei menekään hyvin? Onneksi olkoon, sinusta on tulossa äiti!” Tämän luettuani ymmärsin, että aivan. Tästä lähtien tulen varmasti koko loppuelämäni huolestumaan jostain, Tähkänen naurahtaa.

– Oli helpottavaa tajuta, että kaikki tässä tilanteessa olevat käyvät varmasti todella samanlaisia ajatusketjuja läpi. Minun ei tarvitse oikeastaan tehdä hirveästi muuta kuin antaa prosessin kulkea omalla painollaan eteenpäin. Hormonit ja biologia hoitavat kaiken olennaisen.

– Olen silti onnellinen siitä, että vielä on kuukausia edessä, jotta ehdin fyysisesti valmistautua kaikin mahdollisin tavoin, ja samalla saan myös henkisesti kasvaa, hän kiteyttää.

Vaikka raskausaika on tuonut eteen monia vaikeitakin asioita käsiteltäväksi, on Tähkänen suurimmaksi osaksi ajasta nauttinut olostaan valtavasti.

– En ole koskaan tuntenut itseäni näin kauniiksi ja ihanaksi! Ja tämä ei todellakaan ole minulle mikään itsestäänselvyys. Olen joutunut tekemään todella paljon töitä esimerkiksi oman kehonkuvani kanssa, erityisesti valitsemani ammatin vuoksi. Nyt minusta kuitenkin tuntuu, että rakastan joka ikistä minun selluliittiakin! Tähkänen hehkuttaa.

– Minulle on noussut tunne, että voisinpa minä olla aina vain raskaana. Samalla tämän ääneen sanominen vähän jopa hävettää, sillä ei elämä mene niin, että kaikki naiset voisivat tuosta vain tulla raskaaksi ja tuntea itsensä hehkuviksi. Siksi painotan, että tämä on vain minun oma, subjektiivinen kokemukseni.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Kulunut vuosi on ollut Tähkäselle todellinen onnen vuosi, sillä syyskuussa hän ja Julius menivät naimisiin ystäviensä ja sukulaistensa edessä.

Tähkänen kertoo tiedostavansa, että tänä päivänä ihmisillä voi olla monenlaisia mielipiteitä avioliitosta. Silti hän on itse kokenut avioitumisen olleen oikea tapa sinetöidä kahden toisiaan rakastavan ihmisen välinen suhde.

– En tiedä, olen ehkä seonnut elämässäni, mutta minun mielestäni on aivan ihanaa olla vaimo! Tai siis minusta on ihanaa olla nimenomaan Julius Martikaisen vaimo, hän hymyilee.

– Ennen häitä kävimme Juliuksen kanssa pitkiä, hyviä keskusteluja siitä, mitä avioliitto meille tarkoittaa, mistä syystä haluamme sen tehdä, ja aiommeko järjestää isot vai pienet häät. Lopulta tulimme siihen tulokseen, että tämähän on ihan parasta tämä avioliitto. Miksi sitä manataan niin paljon?

– Voi myös olla, että minä olen vain sattunut löytämään vierelleni harvinaisen hyvän ihmisen, jonka kanssa meillä menee kaikki yhteen täydellisesti. Oli minullakin asioita, joita ennen naimisiinmenoa jännitin, mutta tärkeintä on ollut, että olen kaikesta saanut puhua avoimesti Juliukselle, Tähkänen summaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Salatut elämät -tähti Inna Tähkänen paljasti iloisen perheuutisen: ”Meidän kesäyön unelma”

Inna Tähkäselle asetettiin yksi ehto Salkkarit-roolin saamiselle – avautuu tilanteesta: ”En ole käynyt sitä itseni kanssa läpi”