Ex-jääkiekkoilija Jere Karalahti, 45, kertoo helmikuussa ilmestyvässä Karalahti dokumenttielokuvassa elämästään ja myös avioliitostaan hyvinvointialalla työskentelevän Nanna Karalahden, 33, kanssa. Pari avioitui vuonna 2015 ja heillä on kaksi lasta Jax, 4, ja Alexia, 2.

Jere myöntää, että hänen suurin heikkoutensa parisuhteissa on ollut se, että hän eli lapsesta asti valheellista elämää.

– En elänyt kaksoiselämää, vaan elin kuutoselämää. Minulla oli omat jengini, kuten Tapulin jengi ja jääkiekkopiirit. Eri jengeiltä pimitin asioita ja valehtelin, Jere kertoo Iltasanomille.

– Äitini oli huolissaan mitä minulle tapahtuu, kun peliurani loppuu. Myöhemmin hän on sanonut, että on ollut taivaanlahja, että tapasin Nannan pari vuotta ennen urani loppumista.

Jere kokee nykyään löytäneensä sisäisen rauhan ja pystyy olemaan rehellinen parisuhteen lisäksi myös itselleen. Avioliitto Nannan kanssa on kuitenkin ollut melkoinen kasvutarina. Molemmilla on todella voimakas luonne, eikä kumpikaan antanut aluksi missään asiassa periksi.

– Nanna on voimakas ja määrätietoinen. Meille tulikin hirveästi alussa kaikkea vääntöä suhteessamme. Riitelimme Nannan kanssa aikoinaan aivan kaikesta. Tilanteet eskaloituivat ja mukaan vedettiin toisen menneisyys. Ne olivat karmeita tilanteita, Jere myöntää.

Suhteen alussa pari yritti jatkuvasti muuttaa toisiaan ja hankausta suhteeseen aiheutti myös Jereen iskostunut ajatettelumalli parisuhteesta.

– Minuun olivat iskostuneet niin sanotut miehen ja naisen roolit. Ajattelin, että naisen täytyy hoitaa koti ja lapset. Nyt Nannan kanssa olen sitten itsekin oppinut imuroimaan.

Nykyään myös Jere tekee kotitöitä, paitsi viikkaa vaatteita. Lastensa Jaxin ja Alexian kanssa hän touhuaa päivittäin todella paljon. Jatkuva riitelykin on historiaa.

– Emme enää riitele, koska luovuimme kaikista odotuksista ja vaatimuksista toistemme suhteen. Olemme antaneet toisillemme tilan olla täysin oma itsensä.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Vuonna 2017 pari kuitenkin erosi hetkeksi ja Jeren mukaan syynä eroon oli molempien kyvyttömyys kuunnella toisen tarpeita sekä se, ettei kumpikaan ollut valmis tinkimään mistään.

– Olimme liian samanlaisia. Nyt otamme toisemme oikeasti huomioon, kunnioitamme ja arvostamme toisiamme. Olen nyt ensimmäistä kertaa elämässäni aidosti rakastunut ja täysillä suhteessa mukana. Minulla ei ole mitään salaisuuksia ja voin jakaa Nannan kanssa aivan kaiken.

Jere sanookin oppineensa läksynsä parisuhteistaan, eikä aio toistaa virheitä joita on tehnyt aiemmin.

– Niin pelkuri paskahousu en enää olisi, että tekisin samoja virheitä.

Karalahti-dokumentti elokuvateattereissa 5. helmikuuta.

Lue myös:

Me Naiset: Jere Karalahti valitsi eri polun kuin poliisi-isänsä: ”En aio ikinä kasvaa isoksi”

Seiska: Jere Karalahdella hurjat ulosottovelat – perinnässä yli 100 000 euroa!