Entinen huippujääkiekkoilija Jere Karalahti, 45, on lähiön kasvatti ja kapinallinen, jota yhteiskunnan normit ovat aina ahdistaneet. Hän pelasi maailman kovimmassa liigassa melkein neljä kautta vuosina 1999–2002, mutta käsistä lähtenyt alkoholin käyttö johti lopulta puolen vuoden pelikieltoon.

Jerelle tarjottiin seuran puolesta neljän kuukauden päihdekuntoutusjaksoa, mutta mies päätti toisin ja sai lähtöpassit liigasta. Jeren mukaan hän ei olisi kestänyt kyttäämistä ja rajoittamista.

Hän kertoo nyt valinnoistaan Me Naisten yhteishaastattelussa, jossa ääneen pääsee myös Jeren isä, Arto Karalahti, 70. Arto on tehnyt 44 vuoden uran huumepoliisina ja murharyhmän tutkinnanjohtajana.

Arton mukaan hänen poikansa jalat ovat aina olleet puoli metriä irti maasta. Jeren mielestä jalat ovat aina olleet maassa, mutta täysin eri planeetalla kuin isällään.

– Kunnioitan suuresti isän uraa ja kaikkea sitä, mitä hän on saavuttanut. En vain itse olisi ikinä voinut olla poliisi. En ikinä, hän toteaa.

Jere on aina tehnyt omat valintansa. Vaikka hän saavuttikin paljon urheilu-urallaan, varjostivat miehen elämää alkoholismi, huumeiden käyttö sekä niiden seurauksena mittava rikosrekisteri. Jeren mukaan hän ei kadu mitään.

– Kaikki tuo on johtanut siihen, missä olen tänä päivänä. Olen oikeasti onnellinen ja saan elää omannäköistä elämää.

Isän mielestä pojan NHL-ura olisi ollut pitkä ja menestyksekäs ilman päihteitä ja tilillä olisi nyt miljoonia. Mutta mihin sitten menivät kaikki Jeren ansaitsemat rahat?

– Oli hienot autot, asunnot ja ravintolat. Siihen päälle vielä juhliminen, johon paloi helposti kymppitonni viikonlopussa, Jere sanoo.

Arto pohtii, mitä Jere aikoo tehdä kun joskus kasvaa isoksi.

– En aio ikinä kasvaa isoksi, Jere hymyilee isälleen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jere Karalahti on naimisissa Nanna Karalahden kanssa. He avioituivat elokuussa 2015. Parilla on kaksi lasta, tytär Alexia ja poika Jax.

Lue myös:

Seiska: Jere Karalahdella hurjat ulosottovelat – perinnässä yli 100 000 euroa!

Syntymäpäiviään juhlinut Nanna Karalahti, 33, avoimena: ”Elämää ei voi pelata ilman tunteita”