Laulaja Suvi Teräsniska selvittelee sukujuuriaan ensi maanantain Sukuni salat -jaksossa juontaja Marja Hintikan kanssa. Teräsniskalle paljastuu selvityksen myötä, että tämän juuret ovat vahvasti Lapissa ja Ruotsissa.

Suvun historiaan tutustuessa laulajalle paljastuu myös hänen poikkeuksellisen sukunimensä taustat. Teräsniska kertoo tienneensä jo etukäteen, että hänen isoisänsä on kääntänyt sukunimen 1930-luvulla ruotsinkielisestä sukunimestä Ståhlbacka.

Ohjelmassa selviää, että alkujaan kyseessä on kuitenkin täysin keksitty nimi. Nimen keksi 1670-luvulla Teräsniskan isän puolen esi-isä Jöns Olofsson. Kuparikaivoksella työskennellyt Jöns valitsi itselleen uuden sukunimen, kun hänet ylennettiin aikanaan työnjohtajaksi ja hän sai vastuulleen oman louhoksen.

– Oli todellinen yllätys, että sukuni nimi on ikään kuin keksitty nimi, Teräsniska kommentoi asiaa Ilta-Sanomille.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Teräsniska on naimisissa puolisonsa Simo Aallon kanssa. Hän kertoo tienneensä jo nuorena, että haluaisi pitää oman sukunimensä avioituessaan, ja näin myös kävi. Pariskunnan kolme poikaa ovat kaikki Teräsniskoja.

Suvi Teräsniskan Sukuni salat -jakso nähdään MTV3-kanavalla maanantaina 15. maaliskuuta klo 20.00. Jakso on katsottavissa jo nyt C More -palvelussa.

Lue myös:

HS: Pete Parkkosen isoäidin varjeltu salaisuus paljastui – tummat piirteet periytyivät martiniquelaiselta muusikkoisoisältä

Suvi Teräsniska on taksin suurkuluttaja – nämä kaksi asiaa kuljettajan toiminnassa saa hänet ärsyyntymään!