Suomalais-saksalainen laulaja Ilta, eli Ilta Fucs, 24, kilpailee tänä vuonna Uuden Musiikin Kilpailussa koskettavalla kappaleellaan Kelle mä soitan. Mutta kuka oikein on tämä upeaääninen nuori laulaja?

Ilta tuli tunnetuksi vierailtuaan solistina Cheekin Sillat-kappaleella vuonna 2015. Vuonna 2016 hän solmi levytyssopimuksen Warner Music Finlandin kanssa ja julkaisi ensimmäisen singlensä vuotta myöhemmin. Ensimmäinen albumi Näitä hetkiä varten ilmestyi puoli vuotta sitten.

Laulaminen ja musiikin tekeminen ovat aina olleet nuorelle naiselle unelma, vaikka hän ei koskaan ajatellut päätyvänsä artistiksi.

– Tuntui jotenkin itsekkäältä sanoa, että minusta tulee kuuluisa, Ilta kertoo Iltasanomille.

Ponnahduslautana uralle toimi juurikin koelaulutilaisuus Cheekin Sillat-hitin naissolistiksi, jonne juuri ja juuri täysi-ikäinen Ilta matkusti Jyväskylästä.

– Olin niin nuori ja tulin paikalle Jyväskylästä joku kukkapaita päällä. Menin pieneen työhuoneeseen, jossa oli sähköpiano. Sitten minun piti koelaulaa heille kolme biisiä, hän muistelee.

Homma oli sillä selvä ja seuraavat neljä vuotta Ilta kiersi Cheekin mukana keikoilla aina tämän jäähyväiskeikoille asti.

Helsingin Pop & Jazz Konservatorioista sittemmin muusikoksi valmistunut Ilta korostaa valikoivansa tarkkaan mihin lähtee mukaan. Vuosien myötä hän on myös huomannut konkreettisesti, miten tärkeää on olla oma itsensä.

– Olen välitön, iloinen ja herkkä ihminen. Kun itkettää, itken, ja kun naurattaa, nauran. Ymmärrän, että joitain se saattaa ärsyttää, mutta tällainen minä vain olen.

Nuori laulaja aikoo jatkossakin tavoitella unelmiaan, kävipä UMK:ssa miten vain.

– Olen päässyt elämässäni jo tähän pisteeseen asti, joten mikään ei estä minua unelmoimasta niin paljon kuin haluan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

Yllätyskihlat! Laulaja Ilta julkaisi harvinaisia yhteiskuvia sulhasestaan: ”Paras tyyppi koskaan”

Suomen euroviisupaikkaa tavoitteleva virolainen supertähti Laura herättää keskustelua – ”Miksi hän kilpailee UMK:ssa?”