Menestynyt liikemies Toivo ”Topi” Sukari on saanut diagnoosin sepelvaltiomataudista. Sukari joutuu lähiaikoina kiireelliseen pallonlaajennusleikkaukseen.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Diagnoosi tuli Espanjassa vaimonsa Nadja Sukarin kanssa asuvalle Sukarille täytenä yllätyksenä. Mies oli käynyt joulun alla Suomessa sepelvaltimoiden TT-kuvauksissa mutta luuli, ettei hänen terveydessään olisi mitään vikaa.

– Ensimmäinen tunne oli epäusko. Tämä ei pidä paikkaansa, ei voi olla totta, Sukari kertoo tuntemuksistaan Ilta-Sanomille.

– En ole huomannut mitään oireita. Mutta senhän takia niitä äkkikuolemia tulee, että ihmiset eivät tiedä sepelvaltimotaudistaan, koska varoitusmerkkejä voi olla vähän, hän jatkaa.

Sukarin lähisuvussa on ollut jonkin verran sydän- ja verisuonitauteja. Tämän vuoksi Sukari on käynyt jo pitkään pari kertaa vuodessa yksityisen puolen tutkimuksissa.

Miehen omatoimisuudella on ollut hänen terveydentilalleen merkittävä vaikutus.

– Ilman hoitoa olisin varmaan joku päivä kaatunut lenkkipolulla suorilta jaloilta hautaan. Näin kävi kummankin vanhempani sisaruksille noin kuusikymppisinä, kun he saivat infarktit, Sukari kuvailee.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Toivo ja Nadja Sukari. Kuva: Bo Stranden

Sukari kertoo Iltalehden haastattelussa tarkempia tietoja tulevasta leikkauksestaan. Operaatio tehdään ensi viikolla Helsingissa, ja Sukari aikoo maksaa sen itse. Julkisella puolella Sukari olisi joutunut odottamaan hoitoa maaliskuuhun saakka.

– Parempi mennä nopeasti operaatioon kuin odottaa milloin sydänkohtaus tulee. On paniikki, siksi haluan mennä, Sukari summaa Iltalehdelle.

Toivo Sukari avautui vuonna 2021 Metropolille tekemästään elämäntaparemontista, johon Nadja-vaimo oli saanut kannustettua puolisonsa.

– Aikaisemmin ihmettelin, että vaikka minä kuinka yritin liikkua oli minulla silti kolesterolit ihan pilvissä. Mutta nykyään käyn säännöllisesti salilla, syön paljon parempaa ruokaa ja aiempaa tiheämmin, noin kolmen tunnin välein. Aamuni aloitan kaurapuurolla ja marjoilla, mikä on aivan loistava tapa startata päivä, Sukari hehkutti tuolloin.

Lue myös:

Nadja Sukari sai Toivo-miehensä tekemään elämäntaparemontin – pääsi eroon ylimääräisistä kiloista yksinkertaisella kikalla!

Nadja Sukari poseeraa Espanjan kesäkodissaan superpaljastava uimapuku päällään – ”Kesä on hullu”