Jannika B avautuu rehellisesti epävarmuuksistaan – voimaannuttavaan julkaisuun satelee kiitoksia

Laulaja kirjoittaa avoimesti ulkonäköönsä liittyvistä ilkeistä kommenteista ja kokemastaan koulukiusaamisesta.

Laulaja Jannika B julkaisi sunnuntaina rehellisen kirjoituksen nuoruudessa kokemastaan kiusaamisesta. Hän kirjoittaa sairastavansa vitiligoa, jossa iholla esiintyy valkoisia täpliä. Lapsena hän ei hävennyt tai peitellyt vitiligoaan, vaan tunsi olevansa suloisen bambin kaltainen olento. Ylä-asteella asiat kuitenkin muuttuivat.

– Eräät luokkalaiseni alkoivat kutsua minua ”syöpäläiseksi”. Silloin pyysin äidiltäni, että haluan aloittaa meikkaamisen ja peittää täpläni, hän kirjoittaa.

Aikuisiällä Jannika on parannellut haava kerrallaan kuulemiaan ylä-asteen kiusaajien kommentteja muun muassa Dumbo-korvista ja tynnyri-reisistä.

– Aikuisen järki sanoo, että he olivat väärässä, mutta silti välillä edelleen näen peiliin katsoessani itseni heidän kommenttiensa kautta.

Haluaa tarjota vertaistukea

Jannika kuitenkin kirjoittaa ottaneensa valtavan harppauksen kohti itsensä hyväksymistä. Hän toivoo tarinansa tarjoavan vertaistukea niille jotka kamppailevat samojen asioiden parissa.

– Katsoin toissapäivänä julkaisemaani uikkarikuvaa ja totesin, että kehoni on kaunis – se on terve ja toimiva – mitä enempää voisi toivoa? En löytänyt siitä mitään ”väärää”, vaikka siinä näkyy myös vitiligoni käsitaipeissa.

Jannikan mukaan omat epävarmuudet eivät kysy vaatekokoa tai muutu siitä, että saa satoja ylistäviä kehuja tai vähätteleviä kommentteja.

– Meillä kaikilla on epävarmuutemme, syyt niihin harvoin näkyvät ulospäin. ”Sä et nää vaikka katsot mua”, hän kirjoittaa.

Kohtalotoverit kiittelevät 

Jannikan rehellinen kirjoitus on kerännyt huimasti tykkäyksiä ja moni kiittää häntä voimaannuttavasta kirjoituksesta.

– Et uskokaan miten tärkeä tämä siun kuva ja viesti kuvassa onkaan. Yhden nuoren naisen alun vitiligon vuoksi nujerrettua itsetuntoa olet juuri pelastanut ja parantanut, kiitos siitä!

– Upea teksti. Juurikin näin. Olemme jokainen yhtä kauniita ja samanarvoisia.

– Kiitos kaikkien itseään vääränlaisina pitävien teinityttöjen puolesta. Näytän tämän tekstin kaunottarelta kaunottarelle.

View this post on Instagram

Lapsena vanhempani keksivät, että intiaaninimeni olisi ”Valkotäplä”, koska ihollani on kauniita valkoisia täpliä. Lapsuudessa en koskaan hävennyt tai peittänyt vitiligoani – päinvastoin koin olevani suloisen bambin kaltainen olento. Ylä-asteella asiat muuttuivat, kun eräät luokkalaiseni alkoivat kutsua minua ”syöpäläiseksi”. Silloin pyysin äidiltäni, että haluan aloittaa meikkaamisen ja peittää täpläni. Niinkuin jotkut teistä ehkä jo tietävätkin, olen aikuisiälläni parannellut -haava kerrallaan- näitä ylä-asteen kiusaajien kommentteja mm ”Dumbo-korvista” ja ”Tynnyri-reisistä”. Aikuisen järki sanoo, että he olivat väärässä mutta silti välillä edelleen näen peiliin katsoessani itseni heidän kommenttiensa kautta. Minulle oli aivan valtava harppaus kohti itseni hyväksymistä, kun katsoin toissapäivänä julkaisemaani uikkarikuvaa ja totesin, että kehoni on kaunis – se on terve ja toimiva – mitä enempää voisi toivoa? En löytänyt siitä mitään ”väärää”, vaikka siinä näkyy myös vitiligoni käsitaipeissa. Näin vain onnellisen tyypin, joka nautti kesäpäivästä perheensä kanssa. Tässäkin kuvassa näen onnellisen bambin. 🦌 Ei omat epävarmuudet kysy vaatekokoa tai muutu siitä, että saisit satoja ylistäviä kehuja tai vähätteleviä kommentteja epävarmuuksistasi. Meillä kaikilla on epävarmuutemme, syyt niihin harvoin näkyvät ulospäin. ”Sä et nää vaikka katsot mua” Kiitos Sinulle joka inspiroit minua tämän kuvan ja tekstin julkaisemisesta. Toivon, että olet oikeassa ja tarinani antaa vertaistukea muille jotka kamppailevat samojen asioiden kanssa. #vitiligo #valkopälvi #katsomua

A post shared by Jannika B (@jannikabofficial) on

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös juttu huippumalli Winnie Harlow’sta, joka sairastaa myös vitiligoa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.