Tunnettu juontaja ja muusikko Roope Salminen on kertonut julkisuudessa avoimesti kärsimästään alkoholismista. Salminen lopetti juomisen kesällä 2019, kun ymmärsi alkoholin olevan hänelle ongelma.

Nyt Salminen kertoo Kotilääkäri-lehden haastattelussa viimeisestä kännireissustaan, jonka jälkeen hän päätti pistää korkin lopullisesti kiinni.

– Kolme vuotta sitten elokuussa olin onnellinen. Olin juuri tullut psykoterapiasta, tunsin itseni tasapainoiseksi ja elämä tuntui kaikin puolin hyvältä, Salminen aloittaa tarinansa Kotilääkäri-lehdessä.

– Ajattelin, että nyt, jos koskaan, voin juoda muutaman oluen. Uskoin, ettei homma voisi näin hyvillä mielin lähteä lapasesta, hän jatkaa.

Lopulta viimeiset kännit tulivat Salmiselle poikkeuksellisen kalliiksi.

– Seuraavana päivänä heräsin lounas­aikaan kotoani. Aamulento ulkomaille oli ehtinyt lähteä, mies paljastaa.

– Krapulassa vapistessani ymmärsin kirkkaasti, että olen alkoholisti. Mikään muu ei enää selittänyt jatkuvia toilailujani.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Ennen lomalennon kanssa sähläilyä Salminen oli vähätellyt juomistaan, koska pystyi ankarasta alkoholinkäytöstään huolimatta hoitamaan työnsä hyvin. Nyt hän tajusi, ettei kykene alkoholin kohtuukäyttöön.

– Tuon aamun jälkeen en ole juonut pisaraakaan, Salminen summaa.

Haastattelu on luettavissa kokonaisuudessaan Anna-lehden sivuilla. Juttu on alunperin julkaistu Kotilääkärin numerossa 8/2022.

Lue myös:

Ex-pari Roope Salminen ja Helmi-Leena Nummela ärähtivät saamistaan ikävistä kommenteista – ”Per**estä ja epäreilua”

Seiska: Roope Salmisella ja Evelinalla vuosien salasuhde – asuvat nyt avoliitossa!