Hyvinvointiyrittäjä Aki Mannisen kommentit Selviytyjät Suomi -ohjelmassa ovat herättäneet runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Monet somekäyttäjät ovat raivostuneet Mannisen puheista, sillä heidän mielestään mies käyttäytyy Selviytyjissä kisaavia naisia kohtaan väheksyvästi ja seksistisesti.

– Naiset kun ovat leirissä, niin ei sieltä koskaan tule hyvää soppaa. Siellä pitäisi olla joukko miehiä, Manninen muun muassa laukoo, mikä on saanut monen ihmisen karvat pystyyn.

Lisäksi Manninen kuvaili Selviytyjät Suomi Extrassa naisten pelaamista ”leidien kiiltokuvakerhoksi” ja hänen mielestään naiset olivat ohjelmassa ”kieroja kuin korkkiruuvit”.

Nyt keskusteluun on liittynyt myös uudelta Putous-kaudelta tuttu näyttelijä Heikki Ranta, joka ihmettelee avoimesti Mannisen toimintaa. Hänen on vaikea ymmärtää, miksi perheellinen mies esittää näin voimakkaita kommentteja televisiossa.

– Note to yourself: jos osallistut joskus Selviytyjät Suomi -ohjelmaan, koulukiusaamisella, naisosallistujien halventamisella ja passiivisagressiiivisella käytöksellä sitä ei todennäköisesti voita, Ranta toteaa oman Instagram-tilinsä Stories-osiossa.

– Aki Mannisen läheiset olisivat voineet kertoa tämän myös hänelle ennen kuin hän lähti sinne. Ihan käsittämätöntä, että hän laukoo tuollaisia kommentteja naisista; siis mies, jolla on kotona puoliso, vaimo ja tytär. Ja vielä käsittämättömämpää oli se, että kumpikaan Selviytyjät Extran juontajista ei puuttunut siihen Aki Mannisen käytökseen, hän kummastelee.

Heikki Ranta kritisoi Aki Mannista asiattomasta käytöksestä. Kuva: Nelonen

Myöhemmin Ranta tarkentaa ymmärtävänsä puuttumisen olevan välillä haastavaa.

– Otan sen verran takaisin, että ymmärrän tuollaisen öykkäröinnin joskus vetävän sanattomaksi, hän kirjoittaa Stories-osiossaan.

– Tuntui silti pahalta katsoa viihdeohjelmaa, jonka takana on iso koneisto, ja jossa kukaan ei edes keskusteltaessa kyseisen henkilön kanssa ääneen tuomitse noin ala-arvoista käytöstä, Ranta summaa.

Myös Mannisen vaimo Rita Niemi-Manninen on julkaissut Instagram-tilillään oman kannanottonsa aiheeseen. Hän puolustaa miestään ja kuvailee tätä ”lempeimmäksi ja ajattelevaisimmaksi mieheksi, jonka tietää”.

– Te, jotka yhden jakson perusteella annatte tuomion tälle miehelle, menkää itseenne. Tosiasia oli se, että tämä mies kantoi joukkuettaan, toi ruuan pöytään, rakensi teltan, auttoi… ja se kaikki ei edes näkynyt kameroiden edessä, Rita kirjoittaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Naiskilpailijat raivostuivat Aki Mannisen kommenteista Selviytyjissä – ”He*vetin vaarallista”

Aki Manninen perustelee putoamistaan Selviytyjistä – ”Minulla ei ollut jumalauta tissejä”