Hyvinvointiyrittäjänä tunnettu Aki Manninen joutui jättämään Selviytyjät-kisan viime lauantaina nähdyssä jaksossa. Mannisen kommentit, jotka hän on putoamisensa jälkeen esittänyt, ovat nostattaneet runsaasti raivoa sosiaalisessa mediassa.

Tuoreessa Selviytyjät-jaksossa Manninen syyttää putoamisestaan hänen heimossaan toistensa kanssa liittoutuneita naisia.

– Naiset kun ovat leirissä, niin ei sieltä koskaan tule hyvää soppaa. Siellä pitäisi olla joukko miehiä, Manninen laukoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Aki Mannisen kommentit ovat herättäneet voimakasta keskustelua somessa. Kuva: Nelonen

Myöhemmin Manninen kommentoi asiaa myös Selviytyjät Suomi Extrassa. Monet ovat kritisoineet Mannista siitä, että hän kuvaili naisten pelaamista ”leidien kiiltokuvakerhoksi”, ja että hänen mielestään naiset olivat ohjelmassa ”kieroja kuin korkkiruuvit”.

Lisäksi somekansaa on raivostuttanut Mannisen kommentit siitä, että ”jos hänellä olisi tissit, olisi hän mennyt tyttöjen kerhoon” tai ettei hän voinut juonitella naisten kanssa, koska ”hänellä on munat”.

Mannisen sanomisista nousseeseen keskusteluun ovat osallistuneet myös useat Selviytyjissä mukana olevat naiskilpailijat, jotka tuomitsevat avoimesti miehen sanomiset.

Somevaikuttaja Sabina Särkältä kysyttiin asiasta suoraan hänen oman Instagram-tilinsä Stories-osuudessa.

– Mitä ajatuksia herätti Akin erittäin sovinistiset puheet pudotuksen jälkeen? eräs seuraaja kysyi Särkältä.

– En kyllä millään tavalla hyväksy sellaista käytöstä ja sellaisia kommentteja, naisia alentavia tai loukkaavia. Joten sillä hetkellä äänestettiin oikea tyyppi varmaan sitten kotiin, Särkkä totesi.

Myös bloggaaja Sara Vanninen otti aiheeseen kantaa pitkällä Stories-videollaan. Hänen mielestään on huolestuttavaa, että ohjelman tuotanto ei tuomitse Mannisen kommentteja.

– Minun mielestäni on helvetin vaarallista se, että näitä (kommentteja) ei tuomita esimerkiksi tuotannon puolelta millään tavalla. Koska se olisi nyt ihan äärimmäisen tärkeää, tuoda selkeästi esiin ja ilmi se, että tällainen puhe ei vain kuulu tähän päivään enää, Vanninen painottaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Bloggaja Sara Vanninen pitää huolestuttavana sitä, että ohjelman tuotanto ei tuomitse Akin sanomisia. Kuva: Nelonen

Hän vaatii tuotannolta selkeää puuttumista Mannisen asiattomaan puheeseen.

– Olen nähnyt jaksoja myös tulevaisuudesta ja tiedän, että nämä sovinistiset kommentit eivät suinkaan jääneet tähän jaksoon. Että jotenkin minä kaipaisin sellaista reagointia, sellaista yhteistä linjaa, että nämä tällaiset puheet tuomitaan suoraan, Vanninen summaa.

Selviytyjät Suomi -ohjelma nähdään Nelosella ja Ruudussa lauantaisin klo 20.00.

Lue myös:

Aki Manninen perustelee putoamistaan Selviytyjistä – ”Minulla ei ollut jumalauta tissejä”

Aki Manninen kärsii koti-ikävästä – haaveilee Selviytyjät-leirillä Rita-vaimon rinnoista!

Selviytyjät nosti Herbalistin kiusaamismuistot pintaan – ”Musta tuntui siltä, että muut vihasi mua”