Hyvinvointivalmentaja ja bloggaaja Maria Nordin joutui hiljattain suuren kohun keskiöön, kun hänen Eroon oireista -verkkokurssiaan ja samannimistä kirjaansa arvosteltiin ankarasti sosiaalisessa mediassa.

Nordinin kehittämä verkkokurssi ja loppuvuodesta julkaisema kirja tarjoavat ihmisille vaihtoehtoiseen Free to Heal -metodiin pohjautuvaa apua ja helpotusta erilaisten terveyshaasteiden selättämiseen.

Nordinin kursseja ja toimintaa on aikaisemminkin puitu avoimesti mediassa ja monien mielestä on huolestuttavaa, että tuhansien ihmisten seuraaman somevaikuttajan sisältö ei perustu tieteellisiin faktoihin ja tutkimuksiin.

Nordin itse ei kuitenkaan halua antaa kritiikin lannistaa häntä.

– En oikeastaan edes tykkää käyttää sanaa ”kritiikki”, sillä mielestäni nämä ihmiset eivät vain tiedä mistä he puhuvat. He tuskin ovat edes lukeneet materiaalejani kunnolla ja minua harmittaa, että olen joutunut oikaisemaan asioita, joista on syntynyt turhia väärinkäsityksiä, Nordin kommentoi Metropolille.

– Sellaisen niin sanotusti ”oikean” ja rakentavan kritiikin otan kuitenkin ilolla vastaan. Tässä ei vain ole ollut kyse tavallisen palautteen antamisesta, vaan siitä, että ihmiset eivät ole perehtyneet asioihin kunnolla, hän jatkaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Kohu on saanut Nordinin lähinnä vain surulliseksi, sillä hän haluaisi pystyä keskustelemaan avoimesti arvostelijoidensa kanssa.

– Minua ei tällainen ihmisten epäily satuta, vaan ainoastaan harmittaa. Jos joku on kuullut esimerkiksi kirjastani jotain huhupuhetta, niin suosittelisin häntä lukemaan teoksen ensin itse, ennen kuin lähtee kommentoimaan mitään, Nordin toteaa.

Kritiikin ja vihapostin lisäksi Nordin on kuitenkin vastaanottanut myös paljon hyvää palautetta julkaisuistaan.

– Julkaisin kirjani loppuvuodesta ja täytyy sanoa, että se kyllä jännitti! Mietin, että sitoutuvatkohan ihmiset kirjaani samalla tavalla kuin kurssiini, mutta ilmeisesti näin on käynyt. Olen nimittäin saanut valtavan paljon todella ihania viestejä, Nordin iloitsee.

– Monet ovat kertoneet saaneensa apua esimerkiksi krooniseen ihottumaan. Se tuntuu hienolta, hän lisää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Nordin odottaa innolla tulevaa vuotta, sillä hänellä on meneillään useampi erittäin inspiroiva projekti.

– Todella hyvä fiilis kaikesta! Nordin hehkuttaa.

– Olen aikaisemmin tehnyt useita mediataitopaketteja ja nyt ajatus olisi tehdä jälleen uusi. Lisäksi minulta tulee ulos lastenkirja, jossa on lapsille sopivia, meditatiivisia ja hyvinvointia lisääviä tarinoita.

Myös kotipuolessa sujuu loistavasti. Muusikko Reino Nordinin kanssa avioliitossa elävä Nordin kokee, että vallitseva koronapandemia on lähentänyt heitä perheenä.

– Tämä on ollut aivan ihanaa aikaa, kun kenelläkään ei ole ollut kiire minnekään. Tälläkin hetkellä lomailemme Lapissa ja nautimme kaikesta kauneudesta täällä, Nordin huokaa onnellisena.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Cheyenne Järvinen kritisoi somessa kovin sanoin Maria Nordinia: ”Hän tekee bisnestä ihmisten epätoivolla ja hädällä”