Suomen suosituimpiin näyttelijöihin ja koomikoihin lukeutuva Krisse Salminen juhli eilen keskiviikkona (30.11.) Relove-kirpputoriketjun Tampereelle avatun liikkeen kutsuvierastilaisuudessa.

Avajaisissa Krisse paljasti Metropolille käyttävänsä ahkerasti second hand -palveluja eirtyisesti vanhojen vaatteidensa myymiseen. Krisse myöntää ostelevansa aivan liikaa vaatteita, joita hän sitten myöhemmin myy hieman nolona eteenpäin.

– Tavallaan voisin vähän nyt hillitä shoppailua, Krisse naurahtaa.

– Minulle käy usein myös niin, että laitan vaatteet johonkin kirppiskassiin ja unohdan ne kellariin. Sitten löydän ne sieltä kahden vuoden päästä ja kysyn mieheltäni, että ”siis miten minulla on tällainen paita, miksi edes olen meinannut myydä sitä”. Siellä on aina hyviä yllätyksiä, hän lisää virnistäen.

Krissen vaatekaappi on hänen omien sanojensa mukaan todellinen sekamelska, jossa ei järjestyksestä ole tietoa. Hän kertoo sullovansa vaatteet kaapin perälle ja löytävänsä ne sieltä silloin kun vain jaksaa kaivaa.

– Keikkavaatteina minulla on todella monta eriväristä tylliä ja glittermekkoa. Niitä on ihan hirveän paljon, mutta on niille käyttöäkin. Kun menen firmojen bileisiin esiintymään, tiedustelen heiltä etukäteen heidän teemaväriään. Minulta löytyy kaikki värit, ja sitten he ihastelevat aina, että kuinka jaksoinkaan panostaa juuri heitä varten.

Arjessa Krisse ei kuitenkaan tyllimekkoja käytä, vaan pyrkii tekemään elämästään juhlaa muilla tavoin.

– Juu, ei se arki pukeutumisen osalta ole juhlaa. Mutta tietysti pyydän aplodit perheeltäni joka kerta kun laskeudun alakertaan – ja aina saan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Krisse on pitkän uransa aikana päässyt todistamaan lukuisia hienoja hetkeä. Hänet on palkittu muun muassa Venla-pystillä sekä kolmella Telvis-palkinnolla. Lisäksi hän voitti Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tanssinopettaja Matti Puron kanssa joulukuussa 2012.

Onpa Krisse myös saanut vuonna 2006 kutsun tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Silloin monet suomalaiset olivat sitä mieltä, että Krisse oli Linnan juhlien kaunein.

Krisselle itselleen on kuitenkin jäänyt vuoden arvokkaimmista juhlista aivan toisenlainen tilanne mieleen.

– Ikimuistoisinta oli, kun tapasin Ville Valon. Varsinkin, koska ihailin häntä suuresti siihen aikaan, Krisse paljastaa.

– Kaikista hämmentävintä oli se, että Ville Valo lähestyi minua, eikä toisinpäin. Tämä on siksikin niin huvittavaa, sillä minä olen joskus teininä ja sinkkuna lähestynyt häntä Lost and found -ravintolassa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Krisse Salminen itsenäisyyspäivän vastaanotolla vuonna 2006 entisen puolisonsa Jori A. Kopposen kanssa. Kuva: AOP

Ravintola Lost and found, ”Lostari” oli Helsingin Punavuoressa sijainnut yökerho, joka oli suomalaisten julkisuuden henkilöiden suosima paikka 2000-luvun alussa. Lostari sai aikoinaan lähes kulttimaisen maineen, ja se mainosti itseään vitsikkäästi ”Suomen ainoana heteroystävällisenä homobaarina”.

– Ville Valo pelasi Lostarissa jotain rahapeliä yksinään, ja minun ystäväni sanoivat minulle, että ”et uskalla mennä sanomaan Ville Valolle mitään”. No, minähän menin kysymään, että onko hän sinkku. Ja sitten hän todella ystävällisesti vastasi, että ”en” ja ”hyvää illanjatkoa”, Krisse kuvailee kikattaen.

– Niin ajattele, tästä suora leikkaus sinne Linnan juhliin, kun hän tuli minulle sanomaan, että ”hei”! Se oli minun tähtihetkeni, hän hymyilee tyytyväisenä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Krisse Salminen Linnan juhlien jatkoilla vuonna 2006. Kuva: AOP

Tänä päivänä Krisse onkin tuttu koko Suomelle. Krisse on tähdittänyt useita suosittuja tv-sarjoja, musikaaleja ja teatteriesityksiä, joten hänen kasvoiltaan ei ole voinut julkisuudessa välttyä.

Kuluneet vuodet teatterialalla ovat tuoneet Krisselle niin varmuutta esiintymiseen kuin selkeyttä myös siihen, mitkä ovat parhaita ajankohtia stand up -keikkojen järjestämiselle.

– Alkuaikoina en vielä tajunnut, että ei kannata lupautua pikkujouluihin esiintymään kello yhdentoista jälkeen illalla, kun jengi alkaa olla jo vähän huppelissa. Minun keikkani kuitenkin perustuvat siihen, että ihmiset kuuntelisivat ja ymmärtäisivät mitä minä sanon. Silloin tein tällaisia virheitä. Nyt olen sillä tavalla viisastunut, että en enää mene niin myöhään.

– Oikeastaan parhaimmat keikat ovat nykyään keskellä päivää. Aikaisemmin olen ajatellut, etteivät päiväkeikat voisi toimia, mutta ne ovat olleet ihan todella kivoja! Krisse iloitsee.

Kuva: AOP

Lue myös:

Chisun perheen suuri suru – ”Tänään oli vaikea nousta lavalle”

Heidi Sohlberg menee naimisiin – juhli polttareitaan yhdessä julkkisnaisten kanssa: ”Väsynyt mutta äärettömän onnellinen”