Laulaja Anna Hanski nauttii täydestä sydämestään isoäidin roolista. 4-vuotiaan Kasperi-pojan mummille on tärkeää olla aktiivisesti läsnä lapsenlapsensa elämässä.

– Parasta isoäitiydessä on se, että nyt on enemmän aikaa lapselle. Pystyn olemaan enemmän läsnä ja en väsy niin herkästi. Omassa äitiydessähän arjen keskellä sitä väkisin oli vähän väsyneempi. 

– Varmaan jollain tavalla sitä läsnäoloa yritän nyt paikata. Jokainen tietää, että pienten lasten kanssa siitä läsnäolosta välillä luistaa, kun on arki ja työt. Mutta nyt, kun olen Kasperin kanssa, niin olen siinä täysillä, kerta kaikkiaan tehdään vain legojuttuja, Anna kertoo Metropolille Minisun Minimarathon -tilaisuudessa.

Haju- ja makuaisti meni

Anna sairasti maaliskuussa 2020 koronan, jonka myötä laulaja menetti hetkeksi haju- ja makuaistinsa. Anna alkoi saada koronan myötä myös paniikkikohtauksia, joista hän ei koskaan aiemmin ollut kärsinyt. 

– Paniikkikohtaukset näkyivät lähinnä ahtaanpaikankammona. Enkä tarkoita tässä mitään pientä kellaria, vaan ne tulivat isommassakin tilassa. Uskon, että haju- ja makuaistin menetys laukaisi ne lopulta, tuli tunne, että en ole turvassa. 

Anna oli mukana Olen Julkkis… Päästä Minut Pois -ohjelmassa. Yllättäen viidakossa vietetty aika auttoi laulajaa pääsemään paniikkikohtauksista pois. 

– Sinne ne jäivät viidakkoon, sen jälkeen ei ole tullut kertaakaan sellaista tilannetta eteen. Olen päässyt sen asian päälle, Anna sanoo päätään koputtaen.

– Löysin siellä keinoja työstää niitä, siitä kiitän Satu Silvoa. Hänen kanssaan puhuimme näistä asioista paljon. Viidakossa oli ikään kuin pakon edessä, jos halusi pärjätä niin niiden oli pakko loppua. En jaksanut enää sitä, että ne säätelevät olotilaani, laulaja kertoo. 

Lue myös:

Sara Sieppi avautuu uutuussarjassa vakavista terveysongelmistaan: ”On ollut sydänviat, burnoutit ja univaikeudet”

Esko Eerikäinen uutuusohjelmaan osallistumisesta: ”Tämä oli elämäni kauhein ja pelottavin kokemus”