Laulaja ja radiojuontaja Hanna Pakarinen on paljastanut Instagram-tilillään sairastaneensa koronaviruksen aiheuttaman taudin keväällä 2020. Pakarinen on julkaissut kuvan itsestään vuoden takaa, kun virus jylläsi hänen elimistössään, ja kertonut hyvin seikkaperäisesti saamistaan oireista.

– Tältä näytti vuosi sitten koronavirusta poteva äiti joka yritti viihdyttää taaperoa vaikka väsytti aika hitosti, Pakarinen kirjoittaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen. Jos kuva ei näy selaimellasi, voit katsoa sen myös täältä.

Pakarinen kertoo, että hänen oireensa alkoivat 14. maaliskuuta vilunväristyksillä, joita seurasi 38 asteen kuume. Hän toteaa ajatelleensa aluksi, ettei kyseessä todennäköisesti olisi kuitenkaan korona, mutta jätti silti työt väliin seuraavana päivänä.

Toisena päivänä hän kertoo saaneensa hieman apua kuumeiluunsa lääkkeillä, mutta lämpö hiipi takaisin aina muutaman tunnin päästä lääkkeenoton jälkeen. Kolmantena päivänä hän tunsi olonsa jo aavistuksen paremmaksi.

– Hetken jo vähän parempi, taidanpa imuroida! Virhe. Kuume hiulaa takas yli 38. Yöllä herään oksentamaan. No mitäs tämä nyt sitten on, Pakarinen muistelee ihmetelleensä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Oksensi verta, muttei päässyt koronatestiin

Yli 38 asteen kuume ja paha olo jatkuivat useamman päivän. Viidentenä päivänä oireiden alkamisesta Pakarinen kertoo oksentaneensa verta.

– Oksennuksen mukana tuli verta. Päätin että en yritä helpottaa oloa noin koska se ei edes parane tuolla tavalla ja alkoi vähän pelottaa. Soitan terveyskeskukseen, pääsen hoitajalle mutta lääkäriä ei mahdollista kuulla/tavata.

Terveyskeskuksesta kysyttiin, onko Pakarinen ollut ulkomailla ja todettiin lopulta, etteivät oireet viittaa koronaan. Häntä kehotettiin soittamaan parin päivän päästä uudelleen, mikäli olo ei parane.

– Tuli pieni itku ja epätoivo, Pakarinen avaa tuntemuksiaan.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Kuudentena päivänä Pakarinen sai selville, että hänen miehensä Risto oli ollut kaksi viikkoa aiemmin yksityistilaisuudessa, jossa oli todettu koronatartuntoja. Seitsemäntenä päivänä hän tunsi herätessään piston keuhkoissaan, ja pelon tunteet nousivat jälleen pintaan.

– Soitan terveysasemalle. En saa lääkäriä kuulolle. Hoitaja sanoo että jos saat happea niin pysy kotona. Soita parin päivän päästä jos olo pahenee. Ei asiaa koronatestiin, Pakarinen kertoo.

Samat ohjeet toistuivat kahdeksantena päivänä, ja yhdeksäntenä päivänä Pakarinen teki netissä Omaolon oirearvion. Oirearviosta tuli vastaus, että kyseessä voisi olla korona. Kymmenentenä päivänä lääkäri soitti hänelle.

– Tuntui kivalta puhua lääkärille. Totesi että koronahan se taisi olla, mutta nyt kun jo olet noin pitkällä etkä tarvitse sairaalahoitoa, pysy kotona nyt ainakin viikko.

Jos upotus ei näy, voit katsoa kuvan myös täältä.

Toipuminen kesti viikkoja

Tämän jälkeen paraneminen alkoi pikkuhiljaa. Pakarinen kertoo kuitenkin, että haju- ja makuaistin palautuminen kesti noin kuusi viikkoa, ja täysin terveeksi hän tunsi itsensä vasta toukokuun puolella.

Laulaja muistuttaakin kaikille seuraajilleen, että vaikka hänen kohdallaan kyseessä oli lievä korona, ei tauti ollut millään muotoa miellyttävä.

– Se ei ole normiflunssa, tämä oli jotain sellaista mitä en ollu koskaan aiemmin kokenut, Pakarinen sanoo.

Hän kertoo, että sekä hän että hänen miehensä kävivät huhtikuun lopussa vasta-ainetestissä. Testitulokset paljastivat, että he olivat molemmat sairastaneet koronan – Ristolla tauti oli ollut vaan lähestulkoon oireeton. Pitkän tarinansa loppuun Pakarinen muistuttaa seuraajiaan tärkeistä suojatoimenpiteistä.

– Pysykää kotona, peskää käsiä, käyttäkää maskia ja ottakaa rokote.

Pakarisen seikkaperäinen sairaskertomus on saanut runsaasti kiitosta tämän seuraajilta. Moni kiittelee tätä tarinansa jakamisesta.

Lue myös:

Hanna Pakarinen julkaisi harvinaisen yhteiskuvan muusikkomiehensä kanssa hääpäivän kunniaksi!

Kesän ensimmäiset festarit peruttu koronan takia: ”Olimme loppuun asti toiveikkaita”

Expressen: Linda Lampenius kritisoi Ruotsin koronarajoituksia: ”Tämä on meille totaalista kaaosta”