Laulaja Janna Hurmerinta avautuu Päiväkirjamerkintöjä-nettisarjassa kamppailleensa artistiuran alussa rajujen ulkonäköpaineiden kanssa.

– Vaikka koitin sitä tosi pitkään kieltää, olen kokenut ulkonäköpaineita musiikkialalla. Oli myös vaihe, kun en voinut henkisesti niin hyvin ja olin liian laiha. Kun ihmiset ympärilläni huomattelivat minulle siitä, vakuuttelin, että minulla on kaikki hyvin. Sehän ei ollut totta, Janna kertoo Maryam Razavin ohjaamassa dokumenttisarjassa.

Nykyään Janna on enemmän sinut ulkonäkönsä kanssa.

– Se ei ole ollut itsestäänselvyys. Se vaati aikaa ja itsensä tutkiskelua. Mä uskon, että nykyään koetaan epärealistisia ulkonäköpaineita enemmän kuin koskaan sosiaalisen median filtteriden ja kauneusleikkausten kasvavan suosion takia.

– Omasta kokemuksesta tiedän sen tärkeyden toistaa, että jokainen on kaunis ja riittää juuri sellaisena kuin on. Haluaisin vahvistaa sitä sanomaa, että ulkonäköön liittyvät kriteerit eivät ole todellisia.

Artistina hän myötää kamppailevansa edelleen hetkittäin ulkonäköpaineiden kanssa.

– Ei tämä ole minulle todellakaan helppoa. En kiellä myöskään sitä, etten tekisi töitä sen eteen, että artistina näyttäisin hyvältä ja olisin hyvässä kunnossa.

– Mun on pakko myös myöntää, että mun on vaikea lähteä ruokakauppaan ilman meikkiä. Tulee jotenkin hullu ajatus, että mun pitäisi aina näyttää sellaisena kuin miltä mut on totuttu näkemään ja ihmiset pettyvät, jos en ole yhtä kaunis kuin jossain kuvassa. Sitten siihen havahtuu, kuinka syvälle juurtuneita nämä epätodelliset normit ja asenteet ovat.

Lue myös:

Laulaja Jannan bikinikuva keräsi runsaasti törkykommentteja – näpäyttää takaisin: ”Meidän saavutuksia vähätellään”

Laulaja Janna julkaisi bikinikuvan kylpylälomalta – lapsi jäi hoitoon kummeille: ”Soitin varmaan 50 kertaa”

Laulaja Janna sai rajua kritiikkiä halloween-asustaan – pahoittelee nyt asuvalintaansa: ”En ollut tietoinen oikeasta tarinasta”