Hyvinvointivalmentaja ja arkkitehti Maria Nordin paljasti joulukuussa todellisen ilouutisen: hän odottaa yhdessä miehensä, artisti Reino Nordinin kanssa neljättä lastaan.

Odotusaika on Nordinin mukaan sujunut hyvin, ja hän kertoo seuraavansa kiinnostuksella oman kehonsa tuntemuksia raskauden edetessä.

– Oloni on todella levollinen. Nyt kun kyseessä on jo neljäs lapsi, tunnen, että minulla on täysin uudenlainen luottamus kehooni ja elämään yleensäkin, Nordin kertoo onnellisena Metropolille.

– Olen valmistautunut synnytykseen kuten aina aikaisemminkin, eli meditoimalla ja joogaamalla. Lisäksi olen käynyt säännöllisesti uimassa ja vähän myös lumilautaillut. Nyt tosin ajattelin, että ehkä en enää mene laudan päälle, hän jatkaa.

Marian ja Reinon kolme lasta ovat suhtautuneet uuteen pikkusisarukseen innostunein mielin.

– Kaikki ovat ottaneet asian vähän omalla tavallaan. Jotkut toivovat tyttöä ja jotkut poikaa. Mutta todella paljon kaikki odottavat uutta tulokasta!

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

– On ollut ihanaa huomata, kuinka etenkin tyttäreni ovat aidosti kiinnostuneita siitä, mitä minun kehossani tällä hetkellä tapahtuu. Tätä on ollut hienoa seurata.

Nordin ei toistaiseksi ole vielä halunnut tietää lapsensa sukupuolta. Aikaisemmissa raskauksissaan hän on käynyt ultraäänitutkimuksessa selvittämässä asian, mutta nyt hän ei vielä tiedä, aikooko tehdä sitä neljännen kanssa.

– Olen aina ollut todella utelias ihminen ja halunnut tietää kaiken, ja tällä tavalla hallinnut maailmaani. Nyt tuntuu kuitenkin hyvältä toimia vähän itseäni vastaan, eli tukahduttaa pienesti tätä uteliaisuutta. Pyrin vain luottamaan siihen, että kaikki sujuu kuten pitää.

– En myöskään vielä tiedä, tulenko synnyttämään kotona vai esimerkiksi sairaalassa. En viimeksikään päättänyt sitä etukäteen. Jos kaikki menee niin, että tuntuu hyvältä synnyttää kotona, silloin toimin sen mukaisesti. Tässäkin asiassa olen hyvin luottavainen. Miten tahansa asiat menevätkin, ne menevät hyvin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Nordinille raskausaika on tärkeä hetki, jolloin hän haluaa pysähtyä tutkimaan itseään ja myös uudistua.

– Viimeksi kun olin raskaana, syntyi minun suosittu Free to Heal (suom. Eroon oireista) -menetelmäni. Tämän raskauden teemana on kansainvälistyminen, Nordin paljastaa.

– Käsikirjoitustani on nyt tarjottu ulkomaille, ja minulla on tavoitteena kansainvälistyä. Minun täytyy syntyä uudelleen eräänlaisena kansainvälisenä keulakuvana liittyen mielen voimaan, hän lisää.

– Synnytyksessä syntyy vauva, mutta samalla myös äiti syntyy uudelleen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Elämä Nordineiden perheessä on tällä hetkellä kaikin puolin hyvin rauhallista ja tavallista. Nordinin mielestä on erikoista, kuinka hänestä pyritään usein maalaamaan mediassa täysin toisenlaista kuvaa. Hänet on lukuisia kertoja nostettu otsikoihin kielteisessä valossa, mikä on herättänyt naisessa hämmennystä.

– Otan tällaiset tilanteet hyvänä harjoituksena. Puhun paljon myös omilla kursseillani siitä, kuinka ihmisellä voi olla monia erilaisia rooleja ja identiteettejä. Koitan aina muistuttaa kurssilaisiani, että nämä roolit eivät usein kuitenkaan pidä paikkaansa. Minustakin on median toimesta luotu eräänlainen vaihtoehtoinen ego, joka ei ole se todellinen minä. Silti joku saattaa uskoa siihen.

– Mielestäni ei koskaan kannata uskoa niitä rooleja, joita joku muu meistä ihmisistä tarjoilee. Me kaikki olemme loppupeleissä jotain aivan muuta sisimmissämme, Nordin kiteyttää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Nordin itse uskoo häneen kohdistuvan paljon vihaa siksi, että hän herättää pelkoa ihmisissä.

– Luulen, että olen jollain tapaa uhka ihmisten maailmankuvalle. Monet eivät halua antaa mitään mahdollisuutta sanomalleni, joten heidän täytyy ampua se alas heti kynnyksellä, hän perustelee.

– Viimeksi minua huvitti, kun eräs valtion virkamies julkaisi twiitin, jossa hän totesi, että: ”jos haluat pysyä terveenä, tee kaikessa päinvastoin kuin Maria Nordin.” Tämä kommentti ihmetytti minua, koska minulle tuli tunne, ettei kyseinen ihminen ole lainkaan perehtynyt metodeihini.

– Eikö tuollaisessa asemassa pitäisi tietää, että ennen kuin puhuu jostakin aiheesta, on suositeltavaa perehtyä asiaan kunnolla? Sen jälkeen mietitään hetki ennen kuin avataan suu – ja sitten ehkä vielä pieni hetki ennen kuin kirjotetaan. Hassua toimintaa korkea-arvoiselta virkamieheltä, nainen summaa.

Lue myös:

Reino ja Maria Nordin paljastivat iloisen perheuutisen – ”Tämä on ollut taas uudenlainen kokemus”

Maria Nordin kirjoitti psykologisia rentoutusharjoituksia sisältävän lastenkirjan – kertoo nyt, miten idea kirjaan syntyi!