Arvostettu juontaja ja toimittaja Maria Veitola on tämän vuoden Roosa nauha -suunnittelija. Roosa nauha -keräyksellä on kerätty varoja rinta- ja gynekologisten syöpien tutkimukselle Suomessa vuodesta 2003.

Tänä syksynä Roosa nauha -keräys nostaa esille huonoennusteiset syövät. Huonoennusteisilla syövillä tarkoitetaan syöpiä, jotka johtavat lähes aina kuolemaan, sillä parantavia hoitomuotoja ei vielä ole.

Veitola kertoo tärkeästä Roosa nauha -pestistään omalla Instagram-tilillään. Postauksessaan Veitola avautuu haimasyöpään sairastuneen isänsä kuolemasta.

– Mikä kunnia ja vastuullinen tehtävä, oon tän vuoden Roosa nauhan suunnittelija! Veitola aloittaa kirjoituksensa.

Julkaisunsa oheen Veitola on lisännyt virallisen kampanjakuvan, jossa hän poseeraa suunnittelemansa Roosa nauhan kanssa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

– Mun isällä oli huonoennusteinen syöpä. Diagnoosi oli musertava, koska siihen ei sisältynyt mitään toivoa parantumisesta, Veitola kuvailee.

Veitolan isä kuoli syövän uuvuttamana kuusi vuotta sitten. Ikävä rakasta läheistä kohtaan ei Veitolan mukaan katoa koskaan.

– Mulla on hirveä ikävä häntä ihan joka ainoa päivä. Vaikka ihmistä ei enää ole, rakkaus ei onneksi ole kadonnut mihinkään. Se on vain kirkastunut, hän muotoilee.

Kuolema on myös yleisesti aiheena Veitolan mielessä päivittäin.

– Joskus multa kysytään, miten olen niin rohkea ja uskallan tai jaksan tehdä asioita, joita teen. Se johtuu siitä, että ajattelen kuolemaa joka ikinen päivä, toimittaja paljastaa.

– Elämä on rajallinen, eikä koskaan tiedä, milloin on kenenkin aika mennä. Meillä on vain tämä hetki ja on parasta elää sen mukaisesti, hän kiteyttää.

Roosa Nauha -keräys alkoi torstaina 22.9. Voit osallistua kampanjaan ostamalla Maria Veitolan suunnitteleman nauhan rintapieleen tai ranteeseen S-ryhmän, K-ryhmän ja Lindexin kaupoista.

Lue myös:

Maria Veitola paljasti lisää yksityiskohtia turmiollisesta Kreikan-lomastaan – ”P**kaa oli niin paljon”

Maria Veitolan odotettu loma alkoi tavalla, joka on jokaisen turistin painajainen – ”Ensimmäisenä iltana olin vielä toiveikas”