Hyvinvointiyrittäjä Martina Aitolehti kertoo tuoreessa elämäkertakirjassaan Martina – taistelija (WSOY) poikkeuksellisesta elämästään julkisuuden valokeilassa.

Kirjassa Aitolehti avautuu vuosien takaisesta suhteestaan radiojuontaja Esko Eerikäiseen. Tuolloin Eerikäinen oli mukana suositussa Scandinavian Hunks -tanssiryhmässä, ja sekä hän että Aitolehti olivat kumpikin Suomen seuratuimpia julkkiksia.

Aitolehti on tänä päivänä tunnettu siitä, että hän pitää monet yksityiselämänsä asiat piilossa medialta. Vuonna 2007 hänen ja Eerikäisen häistä tiesivät kuitenkin koko Suomi.

Suuresta mediamyllystä huolimatta useat häiden yksityiskohdat ovat jääneet suurelta yleisöltä kuulematta. Nyt Aitolehti kertookin naimisiinmenostaan kirjassaan poikkeuksellisen avoimesti.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Aitolehti ja Eerikäinen menivät maistraatissa naimisiin vain kolmen kuukauden seurustelun jälkeen. Hääjuhlat pidettiin maistraattivihkimisen jälkeen.

Juhlat ehdittiin kuitenkin kertaalleen perua ennen kuin Aitolehti ja Eerikäinen saivat toisensa. Aitolehti oli ollut miehelleen uskoton Basic Elementin keulahahmon, Peter Theleniuksen, kanssa.

Kohun jälkeen Eeriköinen piti erobileet Kampin silloisessa Lux-yökerhossa. Illan edetessä päätyi myös Aitolehti samoihin kekkereihin.

Lopulta pariskunta sopi riitansa ja lähti Kolumbiaan häämatkalle, jonka eräs lehti oli maksanut heille valmiiksi.

Myös uudet hääjuhlat saatiin järjestettyä. Parin avioliitto siunattiin elokuussa 2008 Helsingin Tuomiokirkossa.

Vaikka Aitolehti ja Eerikäinen olivat saaneet välinsä kuntoon, kalvasi Aitolehteä epävarmuus, jota hän yritti peitellä vetämällä kännit edellisenä iltana. Seuraavana päivänä Aitolehti koitti parantaa oloaan kulauttamalla kurkustaan alas kokonaisen viinipullon.

– Häät oli ihanat, en mä sitä sano. Kaikki oli periaatteessa tosi täydellistä ja juhlissa oli ihan kaikki meidän rakkaat, Aitolehti kuvailee kirjassa.

– Oon mä silti miettinyt jälkikäteen, että onko hyvä mennä naimisiin, jos pitää sen vuoksi vetää turvakännit, hän täsmentää.

Vuonna 2009 media uutisoi Aitolehden ja Eerikäisen odottavan ensimmäistä yhteistä lastaan. Parin Victoria-tytär syntyi marraskuussa 2009.

Raskaudesta ja sen jälkeisestä ajasta tehtiin suosittu reality-sarja, joka sekoitti pariskunnan pään totaalisesti.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Eerikäinen kuvaa Aitolehden kirjassa julkisuuden olleen hänestä äärimmäisen koukuttavaa. Samalla se kuitenkin aiheutti suurta ahdistusta.

– Mä olin ihan pihalla. Tajusin, että nyt on lähtenyt sellainen pallo pyörimään, mitä ei niin vaan pysäytetä. Mitä enemmän julkisuutta, sitä enemmän ahdisti ja toisaalta sitä enemmän kiihotti, Eerikäinen toteaa.

– En ollut voinut kuvitellakaan, miten paljon julkisuus voi koukuttaa.

Martina Aitolehti ja Esko Eerikäinen jättivät avioerohakemuksensa 18. tammikuuta 2011. Kaksikko on nykyään hyvissä väleissä ja hoitaa vuorotellen Victoria-tytärtään.

Lue myös:

Martina Aitolehti avautuu uutuuskirjassa salasuhteestaan Alexei Eremenkon kanssa – ”Se ei hannaillut tippaakaan”

Lauantaina 40 vuotta täyttävä Martina Aitolehti paljasti synttärisuunnitelmansa – ”Tykkään elämästä ja itsestäni”