Yrittäjä, juontaja ja somevaikuttaja Anne Kukkohovi, 50, kertoo avoimesti Me Naisten haastattelussa lapsuudessaan kokemastaan tragediasta ja siitä, miten se on vaikuttanut hänen elämäänsä aikuisena.

Anne aloitti oman luonnonkosmetiikkabisneksen kahdeksan vuotta sitten ja hyppäsi samalla tyhjän päälle. Koronavuosi toi mukanaan omat haasteensa, mutta niistä selviämiseen on auttanut hänen joustava mielensä.

– Ehkä lapsuuteni on opettanut mielelleni psykologista joustavuutta. En jää kiinni tragedioihin, hän kertoo haastattelussa.

Anne oli perheensä kolmesta lapsesta nuorin. Hänen isoveljensä Jukka ajautui nuorena väärään seuraan, johon liittyivät myös päihteet. Anne pakeni usein turvaan omaan huoneeseensa. Veljen ylilyönnit ajoittuivat usein viikonloppuihin ja varsinkin juhlapyhiin.

– Vaikka olin pieni, mieleeni jäi ahdistava tunne, joka kasvoi pyhien lähestyessä, Anne muistelee.

Perheen vanhempien voimat menivät paljolti keskimmäisen lapsen asioista huolehtimiseen, eikä Anne halunnut olla vanhemmilleen vaivaksi.

Annen ollessa 12-vuotias isoveli teki itsemurhan, jonka myötä perheeseen kehittyi hiljaisuuden kulttuuri. Veljestä tai tapahtuneesta ei puhuttu ja perhetraditiot jäivät muodostumatta.

Anne löysi avoimuuden vasta muutettuaan kotoaan ja aloitettuaan mallinuransa. Hän ei edelleenkään nauti juhlapyhistä, vaan suuntaa yleensä matkoille, jos se vain on mahdollista.

– En koe, että olisin paennut mitään, mutta vain matkoilla koen vapautta ja rentoutta, mitä en tavoita kotioloissa.

Perheessään olleen vaikenemisen kierteen hän on kuitenkin halunnut katkaista.

– Avoimuus on auttanut minua pääsemään yli lapsuuden ahdistavista tunteista.

Lue myös:

Anne Kukkohovi teki järkyttävän paljastuksen: Kannibaalit söivät poikani sukulaiset!

Anne Kukkohovi avoimena rajuista haasteistaan: ”Makasin lattialla ja ulvoin, että lopetetaan ennen kuin menee järki!”