Karita ja Petri Tykän yllätysero oli yksi viime vuoden puhutuimmista kohuista.

Nyt hyvinvointivalmentaja Karita Tykkä, 47, avaa Me Naisten haastattelussa tarkempia yksityiskohtia avioliiton tilasta.

Karitan ja Petri Tykän kriisi eteni nopeasti, kun Petri vei eropaperit käräjäoikeuteen, mutta perui hakemuksen hetkeä myöhemmin.

Kuva: AOP

Tällä hetkellä pariskunta on asumuserossa

Pois perheen yhteisestä kodista muuttanut Karita asuu omassa pienessä asunnossaan, jota hän on myös innokkaasti sisustanut.

Me Naisten haastattelussa käy ilmi, että hän on edelleen yhdessä Petrin kanssa. Suhteen tila on ilmeisesti jonkinlaisessa välivaiheessa, jossa molemmat osapuolet selkeyttävät ajatuksiaan.

Olen nyt ottanut tuumaustauon ja katson, mihin aika vie. En tiedä, mitä tapahtuu. Kumpikaan meistä ei tiedä, Karita kertoo Me Naisille.

Nyt on vain siedettävä epävarmuutta, vaikka se on ihan jäätävän vaikeaa. Yksi vaikeimmista asioista on olla tietämättömässä tilassa, olipa asia mikä tahansa.

Hyvinvointivalmentaja aloitti terapian

Karita päätti olla tekemättä nopeita ratkaisuja erokriisin keskellä, vaikka tunteet kuohusivat.

– Haluan nyt antaa aikaa asialle ja itselleni. Tämä ei ole helppo reitti, mutta sen olen valinnut. Katsotaan, mihin se johtaa.

Karita kertoo halunneensa jo pitkään terapeutin puheille.

Tämä oli liikkeelle paneva voima, hän toteaa.

Karita kertoo tehneensä muistiinpanoja kriisin keskellä ja jutussa vihjataan, että niistä voisi mahdollisesti kirjoittaa tulevaisuudessa kirjan.