Kuvataiteilija Manuela Bosco, 38, avautuu puoli vuotta sitten kokemastaan pysähtymisestä. Hän kertoo Me Naisten haastattelussa kuvitelleensa, että osaisi kuunnella sisintään ja kehoaan, kunnes huomasi yllättäen olevansa todella poikki.

Manuela on kuluneiden 7-8 vuoden aikana synnyttänyt kolme lasta. Hän erosi ex-miehestään näyttelijä Kasimir Baltzarista ja meni naimisiin muusikko Tuure Kilpeläisen kanssa. Lisäksi taiteilija oli vuosien aikana maalannut, myynyt teoksiaan ja järjestänyt näyttelyitä sekä perustanut yrityksiä.

– Tajusin olevani fyysisesti aivan todella poikki, Manuela kertoo.

– Olin maalannut tauotta, ja siitä oli samalla tullut elantoni sekä tapa huolehtia perheestäni. Elämässäni oli tapahtunut mielettömästi ihan fyysistä energiaa vieviä asioita.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Korona pakotti omalta osaltaan pysähtymään, mutta nopearytmiselle Manuelalle se ei ollut helppoa, varsinkin kun taiteilijaperheen työt olivat muutenkin vähissä pandemian takia.

– Tajusin, että tämän on loputtava, en jaksa enää näin. Keho on mieltä viisaampi ja se kertoi, että tällä tahdilla en voi enää jatkaa.

– Tuure oli peilinä sille, mikä kaikki minussa oli muuttunut ja ymmärsi, että tilanteelle täytyi tehdä jotain. Ensin piti mahdollistaa tila ja aika lepäämiselle. Oli vain pakko luottaa siihen, että kaikki järjestyy.

Manuela rauhoitti tahtiaan ja muutti konkreettisesti arkeaan. Nykyään hänellä on viikossa yksi päivä, joka on varattu rauhoittumiselle. Kävelylle luonnossa tai ajalle kolmen lapsensa kanssa.

– Minun on pitänyt löytää sellainen arjen rakenne, jossa voin edelleen tehdä rakastamiani asioita ja elättää perheeni tahdilla, joka sopii keholleni. Se on syvässä yhteydessä luonnon kiertokulun kanssa.

Lähde: Me Naiset

Lue myös:

Manuela Bosco juhli isänpäivää Tuure Kilpeläisen ja ex-kumppani Kasimir Baltzarin kanssa: ”Olen niin kiitollinen ja ylpeä teistä” – katso kuvat!

IL: Tuure Kilpeläinen 50 vuotta – ”Kyllä tämä on täyttä elämää”