Laulaja Helena Lindgren, 65, ja tanssija Jorma Uotinen, 72, seurustelivat 1900-luvun loppupuolella yhteensä 17 vuoden ajan. Lindgren kertoo Me Naiset -lehden tuoreessa haastattelussa tavanneensa Uotisen vuonna 1981, mitä hän kuvailee nykyisin suureksi käännekohdaksi elämässään.

Pitkä liitto tunnetun tanssijamiehen kanssa opetti Lindgrenille paljon rakkaudesta ja ihmissuhteista.

– Kaikissa ihmissuhteissa tulee eteen ristiriitoja, niin pari- kuin ystävyyssuhteissa, mutta ne pitää itse työstää pois. Vasta sitten suhde toimii, Lindgren toteaa Me Naisille.

Myös Lindgren ja Uotinen kohtasivat useita haasteita suhteensa aikana.

– Eläessämme yhdessä meillä oli myös vaikeita vaiheita ja riitoja, olemmehan molemmat voimakastahtoisia ihmisiä, nainen myöntää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Eron jälkeen kaksikko vietti noin viisi vuotta etäämmällä toisistaan. Lopulta kohtalo kuitenkin astui peliin, ja he löysivät uuden, yhteisen sävelen.

– Minä olin tehnyt jo pitkään töitä laulajana, ja kun Jormakin alkoi laulaa, meille ehdotettiin yhteiskonserttia. Sen teimme Taiteiden yönä vuonna 2008 Ateneumin hienossa tilassa. Yleisön vastaanotto oli kannustavaa, Lindgren muistelee.

– Yhteinen historiamme näkyi konsertissa ilman muuta. Oivalsin, että rakkaus säilyy, vaikka se muuttaa muotoaan ystävyydeksi. Se säilyy, jos sille antaa mahdollisuuden, ja me osasimme sen antaa. Meillä oli niin paljon yhteistä, että se oli säilyttämisen arvoista, hän painottaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Helena Lindgren ja Jorma Uotinen Casa Largo -ravintolan 3-vuotissyntymäpäivillä. Kuva: AOP

Tänä päivänä Lindgren ja Uotinen viihtyvät loistavasti yhdessä. Menneiltä vuosilta ei ole jäänyt asioita hampaankoloon, vaan kumpikin saa olla avoimesti oma itsensä tutun ihmisen seurassa.

– Nykyään ystävyytemme on luontevaa ja harmonista, vaikka emme vieläkään välty sanaharkoilta!

– On rentouttavaa, että yhdessä ollessamme Jorman ei tarvitse esittää Jorma Uotista eikä minun Helena Lindgreniä, Lindgren summaa.

Lähde: Me Naiset

Lue myös:

Jorma Uotisen elämäkerrassa puidaan hankalia ihmissuhteita – ääneen pääsee myös ex-avopuoliso Helena Lindgren

Jorma Uotisen nuoruuskuva villitsi someyleisön – julkkisnaiset ylistävät tanssijalegendaa!