Miss Universum -kisoihin valmistautuva Miss Suomi Viivi Altonen joutui vuonna 2015 seksuaalisen ja fyysisen väkivallan uhriksi, kun hän työskenteli yhden kesän ajan Afrikan Mosambikissa laitesukelluksen ohjaajana.

Altonen kertoo tapahtumista hyvin rehellisesti Me Naiset -lehden tuoreessa haastattelussa, ja hän haluaa tarinallaan osoittaa, että vaikeistakin tilanteista on mahdollista selvitä, eikä traumaattisten asioiden takia tarvitse luopua omista tulevaisuudensuunnitelmistaan.

– Toisen ihmisen teko ei missään olosuhteissa ole uhrin syy. Ei on aina ei, vaikka olisit pukeutunut seksikkäästi tai ollut humalassa, Altonen toteaa Me Naisille.

Altosen muistikuvat tilanteesta ovat epäselvät, mutta se on varmaa, että hänet pahoinpidellyt paikallinen, puolituttu mies käytti voimakasta väkivaltaa, eikä antanut Altoselle lainkaan armoa. Tuolloin 19-vuotias nainen yritti huutaa apua ja taistella vastaan, mutta turhaan.

Aluksi Altonen ei kyennyt puhumaan tapahtuneesta kenellekään ja töihinkin hän meni seuraavana päivänä mustelmat kehossaan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Vasta myöhemmin Altonen ymmärsi, että avoimuus, terapia ja avun hakeminen ovat asioita, joista trauman paraneminen alkaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Nyt Altonen kokee olevansa vahvempi kuin koskaan ja valmis kertomaan tarinansa julkisesti.

– Fyysinen ja seksuaalinen väkivalta mursi minut, tietenkin. Mutta päätin, että selviydyn tästä. Suurella työllä ja pala palalta rakensin itseni jälleen ehjäksi, Altonen kuvailee.

– En tule koskaan olemaan täysin fine tämän asian kanssa, mutta olen päättänyt, etten anna tapahtuneen rajoittaa elämääni, hän summaa.

Lue myös:

Näin Viivi Altonen valmistautuu Miss Universum -kisoihin – paljastaa oman valttikorttinsa: ”Kaikkeni aion antaa”

Miss Suomi Viivi Altonen matkustaa pian Hollywoodiin: ”Uskon, että kilpailu pystytään järjestämään vastuullisesti”

Viivi Altonen joutui järjestelmällisen somekiusaamisen kohteeksi: ”Tällainen henkilö ei voi henkisesti hyvin”