Miss Suomi 2020 Viivi Altonen haluaa viestittää muille naisille, että ensimmäinen askel kohti omien unelmien tavoittelemista on rohkeuden löytäminen sisältään.

Altonen itse on kävelevä esimerkki siitä, kuinka elämässä on mahdollista menestyä, kunhan vain luottaa omaan osaamiseensa.

– Tällä hetkellä valmistaudun Miss Universum -kilpailuja varten ja päiväni koostuvat pitkälti erilaisista töistä, kuten puhe- ja pt-treeneistä, fyssarikäynneistä ja ravintoterapeuttitapaamisista. Tuntuu, että minun motivaationi vain kasvaa ja kasvaa koko ajan ja nämä kisat ovat kyllä ihan number one -juttu mielessäni juuri nyt, Altonen kertoo Metropolille antamassaan haastattelussa.

– Silloin kun on unelma, niin silloin on myös valmis tekemään kunnolla töitä. Tai oikeastaan ne työt eivät niinkään edes tunnu ”oikeilta” töiltä, sillä sinulla on sisälläsi niin voimakas palo, joka vie asioita eteenpäin kuin itsestään, missi kuvailee.

Kunnianhimoisena ja määrätietoisena naisena tunnettu Altonen iloitsee suuresti saamastaan tuesta, jota hänen ympärillään olevat ihmiset hänelle tarjoavat.

– Tuntuu ihan hullulta, että niin moni ihminen oikeasti haluaa tavalla tai toisella auttaa ja nähdä vaivaa, jotta me saisimme yhdessä Suomen taas maailmankartalle. Tulee itsellekin sellainen fiilis, että tässä haluaa kyllä todella antaa kaikkensa.

Miss Suomi Viivi Altonen valmistautuu parhaillaan Miss Universum -kisoja varten. Kuva: All Over Press

Altonen paljastaa olevansa hieman taikauskoinen ja kiinnostunut horoskoopeista sekä muista ”universumin antamista viesteistä ja signaaleista”. Hän on omien sanojensa mukaan törmännyt viime aikoina useisiin merkkeihin siitä, että Miss Universum -kisoissa voisi olla odotettavissa melko hyväkin sijoitus.

– Me pohdimme tätä asiaa ystävieni kanssa Lapissa oikein noitarumpujen kanssa, Altonen pohjustaa nauraen ja jatkaa:

– Mutta siis, mielestäni se kertoo jo jotain, että olen syntynyt 6.9. vuonna 1996 – ja Suomi on viimeksi sijoittunut Miss Universum -kisoissa juurikin vuonna 1996. Kaiken lisäksi kilpailupäivämäärä on toukokuun 16. Eli hirveästi samoja lukuja!

– Saa nähdä, onko maagisilla päivämäärillä mitään vaikutusta itse lopputulokseen, mutta parhaani minä kuitenkin teen ja kaikkeni aion antaa. Tietysti lähden kisoihin nöyrin mielin, sillä jokainenhan siellä on samalla ajatuksella liikkeellä. Mutta tärkeää on silti uskoa itseensä ja katsoa sitten, että mihin sitä pystyy, Altonen summaa.

Altonen pitää omana valttikorttinaan lanseeraamansa #SheCan-kampanjaa, jonka päätavoitteita ovat tasa-arvon edistäminen ja naisten voimaannuttaminen.

Kampanjansa myötä Altonen on oppinut esimerkiksi tärkeitä esiintymis- ja johtamistaitoja ja samalla hänelle on myös kirkastunut se, mitä hän haluaa omalla urallaan tehdä.

– Haluan omalla esimerkilläni osoittaa, että me naiset todella pystymme ihan mihin vain. Toivon, että yhä useampi meistä voisi avoimesti ja rohkeasti kurkotella kohti unelmiaan ja iloita onnistumisistaan. Jos minä pystyn siihen, niin pystyt sinäkin, Altonen kiteyttää hymyillen.

Lue myös:

Miss Suomi Viivi Altonen matkustaa pian Hollywoodiin: ”Uskon, että kilpailu pystytään järjestämään vastuullisesti”

Seiska: Miss Suomi Viivi Altonen iski italialaismiehen – ”Ulkonäkö teki minuun vaikutuksen”