Vuoden 2021 Miss Suomeksi kruunattiin lauantaina vaasalainen Essi Unkuri. Unkuri sai kisassa myös Yleisön suosikki -tittelin.

Kulunut viikonloppu on ollut Unkurille yhtä hullunmyllyä, ja hän kertoo sisäistäneensä vasta nyt maanantaina, mitä voitto todella tarkoittaa.

– Alan pikku hiljaa ymmärtämään mitä on tapahtunut. Eilinen ja toissapäivä olivat niin hurjia, että nyt oli ihanaa saada vähän pidemmät yöunet ja rauhoittua hetken, Unkuri toteaa Metropolille.

– Jatkot venyivät launtaina hyvin myöhään. Olin vasta viiden jälkeen sängyssä, hän virnistää.

Unkuri kertoo vastaanottaneensa tuhansia onnitteluviestejä, eikä hän ole kaikkiin ehtinyt vielä vastaamaan.

– Paljon olen saanut palautetta, että olen ansainnut voittoni. Kuulemma tekemäni työ näkyy vahvasti myös ulospäin. Tämä on paras mahdollinen palaute, Unkuri iloitsee.

Kun Unkuri lauantaina sai kuulla voittaneensa Miss Suomi -kilpailun, olivat hänen tunteensa vahvasti pinnassa.

– Siinä purkautuivat tunteet aikalailla. Tuntuu, että olin herkässä tilassa jo valmiiksi – minulla meinasi lähteä tunto käsistä ja jaloista.

– En minä muista siitä hetkestä ihan hirveästi mitään. Yritin vain skarpata itseäni, jotta saa edes jonkinlaiset kuvat ja haastattelut otettua. Olisi tehnyt mieli vain itkeä ja itkeä, Unkuri naurahtaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Yksi kuluneen viikonlopun kohokohdista oli haastattelu Teemu Selänteen ja Aleksi Valavuoren kanssa Valavuori Live -ohjelmassa.

– Se oli kyllä hienoa. Lähdin haastatteluun suoraan Tanssii tähtien kanssa -lähetyksestä. Meillä oli mukavat keskustelut ja oli oikein leppoisa meininki.

Unkurin suurimpia tukijoita on hänen poikaystävänsä, yrittäjä Viljami Harjuniemi. Pitkään yhdessä viihtynyt pariskunta uskoo Essin misseyden vahvistavan suhdetta entisestään.

– Meidän vahvuuksia on kommunikaatio, jolla pärjää suhteessa pitkälle. Viljami on minun tapaani hyvin aktiivinen ja urakeskeinen ihminen. Meillä menee molemmilla hyvin omalla urallamme ja tuemme toisamme tasapuolisesti.

– Viljami on ollut koko missikiertueen ajan todella rauhallinen. Hän on alusta alkaen sanonut minulle, että: ”kävi miten kävi, olen todella ylpeä sinusta”. Siksi hämmästyin, kun finaalissa juuri ennen lavalle astumistani tuli joukko tuttujani sanomaan minulle, että Viljami on aivan hermona. Olin ihan, että: ”mitä ihmettä? En halua kuulla tällaista tai alan jännittämään vielä lisää.”

Myöhemmin Unkuri sai tietää, että Viljami oli finaalipäivän aamuna tajunnut, kuinka iso asia Miss Suomi -kisat Essille ovat. Mies tiesi, että Essi oli tehnyt suuren työn kisojen eteen, ja tämän vuoksi jännitys iski nyt myös häneen.

– Viljami on nähnyt valmistautumiseni niin läheltä. Hän ymmärsi, että tämä oli nyt päivä, jolloin suurin unelmani joko toteutuu, tai murskaantuu, Unkuri avaa.

– Mutta kyllä hän oli niin ylpeä sitten kun sai tietää voitostani. Hän on auttanut minua todella paljon nyt, kuskannut joka paikkaan ja tsempannut suuresti, tuore Miss Suomi kertoo onnellisena.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Tulevaisuuden osalta Unkuri toivoo, että pystyy edustamaan Suomea mahdollisimman hienosti ja ammattitaitoisesti.

– Aion näyttää Suomelle, että millainen ihminen minä todella olen. Tulen missivuoteni aikana kehittymään varmasti aivan äärettömän paljon ihmisenä, Unkuri summaa.

Lue myös:

Katso bikinikuva! Essi Unkuri kruunattiin Miss Suomeksi: ”Meinasin pyörtyä suorassa lähetyksessä!”

Huh! Missikaunotar Essi Unkuri poseeraa täydellisenä sensuellissa kuvassa!