Suomen tunnetuimman ja arvostetuimman edustavuuskilpailun Miss Suomen etsintä on käynnistynyt. Kilpailuun on mahdollista hakea 10. toukokuuta asti Miss Suomen nettisivuilta löytyvän hakulomakkeen kautta.

Miss Suomi -kilpailun sääntöihin on tullut tänä vuonna merkittäviä muutoksia. Jatkossa kilpailuun voivat osallistua myös naimisissa olevat ja perheelliset naiset. Kilpailun ikäraja on 20-28 vuotta.

– Miss Suomi -kilpailun säännöt ovat aina mukailleet Miss Universum -kilpailun sääntöjä. Tänä vuonna Miss Universum -kilpailun säännöistä poistettiin kohta naimaton ja lapseton, joten me noudatamme samaa linjaa. Osallistujan on hyvä kuitenkin muistaa, että voittaessaan Miss Suomi lähtee Miss Universum -kilpailuun, joka kestää useita viikkoja ja Miss Universum -kilpailun voittaja sitoutuu muuttamaan New Yorkiin vuodeksi, Finnartist Oy:n toimitusjohtaja Sunneva Sjögrén kommentoi sääntömuutosta.

Miss Suomi -kilpailun casting-tilaisuus järjestetään pääkaupunkiseudulla toukokuussa. Castingin kautta valitaan 20 semifinalistia, jotka osallistuvat kevään ja kesän aikana More than Beauty Academyn koulutuksiin. More than Beauty Academy tekee yhteistyötä ammatillista koulutusta tarjoavan Careerian kanssa, joten jokaisen semifinalistin on mahdollista suorittaa halutessaan koulutuksen aikana tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto. 

Miss Suomi -kilpailun finalistit julkistetaan elokuussa. Kuukauden mittainen Miss Suomi -kiertue rantautuu tänäkin vuonna eri puolille kaunista Suomea, kuten Vuokatin Aateliin ja Rantasalmelle Järvisydämeen. Koko kilpailun ajan kilpailijoiden henkisenä tukena toimii lyhytterapeutti Roosa Rönn.

– Miss Suomi -kilpailuun haetaan ennakkoluulottomia, sanavalmiita ja kauniisti itsevarmoja naisia, jotka ovat valmiita rikkomaan stereotypioita sekä edistämään tasa-arvoa omalla tekemisillään. Miss Suomi -kilpailun voittajalta odotetaan ulkonäön lisäksi tahtotilaa kehittää itseään ja osaamistaan, Sunneva Sjögrén kertoo.

Hyväntekeväisyys on olennainen osa Miss Suomi -kilpailua. Kilpailun aikana jokainen osallistuja tekee hyväntekeväisyysprojektin itse valitsemalleen kohteelle. 

– Olemme nähneet nyt jo kolmena vuonna upeita projekteja ja rahaakin on kerätty yhteensä jo yli 20 000 euroa eri kohteisiin. Vuonna 2020 keräsimme 10 800 euroa UN Women Suomelle, Sunneva kertoo.

Lue myös:

Mallimaailma sairastutti Miss Suomi Petra Hämäläisen syömishäiriöön – joutui hakemaan ammattiapua: ”Lopetin mallintyöt”

Tuoreesta Miss Suomesta Petra Hämäläisestä löytyi todella rohkea topless-kuva