Mediapersoona Jaajo Linnonmaa on tänään keskiviikkona (7.9.) joutunut massiivisen kohun keskiöön, kun Diili-voittaja Sointu Borg avautui Linnonmaan käytöksestä tuoreessa Röyhkeästi rohkeaKuinka haistattaa asialliset vitut? -kirjassaan.

Supla-palveluun julkaistussa teoksessa Borg syyttää Linnonmaata muun muassa huijaamisesta. Hän ei Diili-voittonsa jälkeen kokenut tulleensa kunnolla kuulluksi esimiehensä suunnalta.

– Asioista ei puhuta suoraan, ideana on leikkiä, että kaikki on kunnossa. Finaalin jälkeen olisi ollut aikaa suunnitella työn alkamista puoli vuotta. En selvästi ole prioriteetti. Esimiestäni ei tunnu kiinnostavan, että kyseessä on oikeasti elämäni ja talouteni. Tarvitsen oikeaa palkkaa, en ympäripyöreitä lupauksia ja korulauseita, Borg pamauttaa kirjassaan.

Pitkän pohdinnan jälkeen Borg päätti jättää kehitysjohtajan paikan, joka oli yksi hänen Diili-voittonsa palkinnoista. Vaikka päätöksen tekeminen oli vaikeaa, osoittautui se Borgille oikeaksi ratkaisuksi.

– Enää minun ei tarvitse leikkiä leikkejä. Enää en jaksa suojella ketään, saatikka pelätä arvosteluryöppyä. On aika haistattaa kritiikkikammolle asialliset vitut, Borg kuvailee.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Nyt Linnonmaa on ottanut Borgin syytöksiin kantaa omalla Instagram-tilillään. Hän on julkaissut Instagramiin pitkän kirjoituksen, jossa käy läpi omia näkemyksiään tapahtumista.

– Erityisen itsetutkiskelun paikka mulle Soinnun kirjaa lukiessa oli, että hän koki minun jättäneen hänet kuvausten jälkeen oman onnensa nojaan ja etten pitänyt häntä prioriteettina, Linnonmaa myöntää avoimesti postauksessaan.

– Kuvausten loppuessa elettiin loppuvuotta 2020 ja tv-esityksen aikaan kevättä 2021. Useamman eri yritykseni kautta tapahtuma- ja ravintola-alan yrittäjänä myönnän, että ajatukseni olivat juuri tuolloin hyvin paljon muualla ja tästä olen todella pahoillani. Tässä olisin voinut olla parempi.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Linnonmaan mukaan Sointu Borgin kanssa aloitettu työsuhde heti tv-ohjelman jälkeen oli ”ihan uusi kokemus kaikille”.

– Ohjelman kuvausten ja finaalilähetyksen tv-esityksen välillä oli puolen vuoden pätkä, jolloin emme voineet Soinnun kanssa edes tavata kasvotusten, ettei kilpailun voittaja paljastuisi ennenaikaisesti.

Diili-ohjelman päätyttyä Linnonmaa ymmärsi Borgin puheista, että tälle olisi tärkeää kehittää omaa henkilöbrändiä nopealla tahdilla eteenpäin.

– Kun Diili-kausi läheni loppua, sai Sointu luonnollisesti myös paljon mediahuomiota. Luin lehdistä ja kuuntelin podcasteista kuinka hän kertoi haluavansa keskittyä rakentamaan vahvasti omaa henkilöbrändiään, kasvattaa omaa Viphost -palveluaan ja tehdä luentoja rohkeasta asenteesta, Linnonmaa kuvailee.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

– Finaalijakson tultua tv:stä pääsimme vihdoin tapaamaan. Yhteistä säveltä ja molempia tyydyttävää ratkaisua yritettiin löytää, mutta kynnyskysymykseksi muodostui muun muassa se, ettei Soinnun aika riittäisi minun firmojen kehittämiseen kokoaikaisesti, koska osa viikosta menisi aina hänen omiin projekteihinsa.

Lopulta Borg ja Linnonmaa sopivat, että Borg ottaa Linnonmaan firmoista selkeästi yhden yhtiön kehittääkseen, joka oli Diilin finaalissa esitelty Kolla.

– Sointu saneli omat toiveensa ja ehtonsa palkan, omistajuuden, työviikon ja työsuhteen pituuden osalta. Kaikki hyväksyttiin ja niillä mentiin, Linnonmaa selventää.

Yhteistyö kariutui kuitenkin nopeasti.

– Lopputulos harmittaa minuakin. En saanut etsimääni kehitysjohtajaa ja Sointu ei selkeästi saanut unelmiensa työpaikkaa, hän tunnustaa.

Kaikesta huolimatta Linnonmaa sanoo olevansa onnellinen Borgin menestyksen puolesta. Seuraavalle Diili-kaudelle Linnonmaa on tuotantotiiminsä kanssa tehnyt merkittäviä muutoksia, jotta vastaavaa tilannetta ei pääsisi käymään uudelleen.

Lue myös:

Totuus Jaajo Linnonmaan törkeästä käytöksestä vihdoin julki – Diili-voittaja Sointu Borg koki tulleensa huijatuksi: ”Ylläpidän kulissia”

IS: Sointu Borgin työsuhde Jaajo Linnonmaan kanssa päättyi – näin tapahtumat etenivät Diilin jälkeen