Legendaarinen mäkihyppääjä Toni Nieminen avautuu värikkäästä elämästään tuoreessa, Jani Uotilan toimittamassa elämäkertaäänikirjassaan Toni Nieminen – olympiasankari & ihminen (Audiomaa).

Kirjassaan Nieminen avautuu synkistä itsemurha-ajatuksistaan, joiden vuoksi hän meinasi vuonna 2019 päättää elämänsä. Vaikea elämäntilanne sai alkunsa, kun Niemisen avioliitto ex-vaimon, Heidi Niemisen kanssa oli tuhoutumassa, ja lisäksi mies kärsi talousongelmista.

– Näin, että pyörä lähtee pyörimään väärään suuntaan, mutta kun perkele periksi ei anneta. Kuoppa kasvoi aika syväksi, Nieminen kuvailee kirjassa.

– Taloudellisesti oltiin siinä pisteessä, että jumalauta tästä ei selvitä, hän jatkaa.

Vuonna 2019 Niemisellä oli ulosotossa satoja tuhansia euroja.

Nieminen kertoo istuneensa tupakalla takapihallaan Oulussa, kun ajatus itsemurhasta lähti kytemään toden teolla. Hän kuuli junan äänen, mikä sai aikaan traagisen idean:

– Polttelin tupakkaa ja mietin, missä menee se lähin junarata ja mikä on junien aikataulu. Että nyt tää vi**u loppuu.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Lopulta Niemisen ajatukset katkaisi yllättävä puhelinsoitto, joka tuli entiseltä alppihiihtäjältä, Kalle Palanderilta. Palander oli lukenut Niemisen talousahdingosta lehdistä ja ajatteli, että nyt täytyy soittaa.

Nieminen kertoi Palanderille suoraan miettivänsä hyppäämistä junan alle.

– Kalle otti sen täysin vitsinä, ja olihan se täysin puolivitsi. Oikeasti olin siinä jamassa, Nieminen toteaa.

Itsetuhoisista ajatuksista eteenpäin auttoivat Palanderin lisäksi myös Niemisen lapset. Niemisen mukaan nämä olivat ratkaiseva tekijä siinä, että hän kykeni selvitytymään yli raskaan tilanteen.

Nykyään kiinteistövälittäjänä työskentelevä Nieminen asuu Helsingissä ja on kihloissa veroasiantuntija ja ryhmäliikuntanohjaaja Janetin kanssa.

Kuva: AOP

Lue myös:

Toni Nieminen esitteli kahta työtä paiskivan Janet-kihlattunsa: ”Elämme hyvin tasaista elämää” – katso kuva!

Kihloihin mennyt Toni Nieminen haluaa välttää yhden virheen uudessa suhteessaan: ”Jos olen jotain oppinut…”