Nightwish-yhtyeen laulaja Floor Jansen kertoo Twitterissä, että hänellä on diagnosoitu rintasyöpä. Hän kertoo saaneensa diagnoosin kaksi viikkoa sitten, mutta joutuvansa leikkaukseen tällä viikolla.

– Syöpä ei ole aggressivinen, eikä se ole levinnyt, Jansen kirjoittaa.

– Syöpä on sanana järkyttävä. Kaikki elämässä tärkeänä pitämäsi asiat vaihtuvat minuuteissa. Nyt haluan vain olla taas terve. Haluan nähdä tyttäreni kasvavan naiseksi. Haluan elää! Ja pelottavinta tässä diagnoosissa on se, että luulin olevani terve. Minä en tuntenut syöpää, en tuntenut sen olevan minussa ennen kuin menin 40-vuotiaana naisena mammografiatarkistukseen.

– Jos en olisi mennyt, kasvain olisi jäänyt huomaamatta. Vuoden päästä kasvain olisi ollut huomattavasti isompi. Ajatus siitä saa minut jakamaan tarinan kanssanne. Mammografia on hengenpelastaja. Se on epämiellyttävää ja saatat ajatella, että rinnoissa ei ole kuitenkaan mitään, mutta meni silti tutkimuksiin.

Leikkauksen jälkeen Floorilla on edessä kolme kuukautta kestävä sädehoitojakso. Sairastumisesta huolimatta Floorin katse on jo tulevaisuudessa, sillä hänen on tarkoitus lähteä marraskuussa Nightwishin kanssa Euroopan-kiertueelle.

Lue myös:

Yllätysilmoitus! Marko Hietala jättää Nightwish-yhtyeen: ”Minulla on kaikki hyvin”