Suomalaisen talk show -viihteen uranuurtaja, toimittaja ja tv-juontaja Timo T.A. Mikkonen menehtyi tammikuussa 2017 vakavan ja pitkällisen sairauden uuvuttamana. Timo sai lokakuussa 2011 aivoinfarktin ja sokeutui, minkä jälkeen hänen vaimonsa Nina Mikkonen toimi hänen omaishoitajanaan aina miehen kuolemaan saakka.

Nina on puhunut edesmenneen aviomiehensä sairastumisesta ja kuolemasta hyvin avoimesti mediassa. Lisäksi Nina on avautunut useita kertoja omista raskaista tuntemuksistaan, joita on vuosien saatossa omaishoitajana ja lapsiperheen äitinä käynyt läpi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Nina ja Timo T.A. Mikkonen vuonna 2002. Kuva: AOP

Keväällä 2021 Nina tunnusti Big Brother Suomi -ohjelmassa uineensa välillä niin syvissä vesissä, että oli alkanut päässään suunnittelemaan perhesurmaa.

– Jossain vaiheessa olin tehnyt päätöksen, että tapan ensin Timon, sitten pojat ja sen jälkeen itseni, Nina Mikkonen avautui talon muille asukkaille.

– En löytänyt muuta vaihtoehtoa, mutta sitten minä ajattelin, että minulla ei ole oikeutta riistää pojiltani henkeä. En ole heitä sen takia tänne synnyttänyt. Olen itse todistanut 12-vuotiaana, kun isä ampui itsensä meillä keittiössä. En halunnut lähteä samalle tielle.

Tänään keskiviikkona 15. kesäkuuta tulee kuluneeksi 75 vuotta Timon syntymästä. Merkkipäivän kunniaksi Nina muistelee rakasta puolisoaan omalla Instagram-tilillään.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Nina on julkaissut Instagramissa vuosien takaisen kuvan Timosta ja lisännyt otoksen viereen sydäntäsärkevän tekstin.

– Rakas ja komea Timoni täyttäisi tänään 75 vuotta, Nina kirjoittaa julkaisussaan sydänemojin kera.

– Sydän täynnä kiitollisuutta rakkaudesta, jonka sain hänen kanssaan kokea, hän kiteyttää.

Lue myös:

Leskeksi viisi vuotta sitten jäänyt Nina Mikkonen paljastaa käyneensä treffeillä: ”Hän oli hyvin viehättävä”

Nina Mikkonen avautuu BB-talossa rankasta ajanjaksosta: ”Tein päätöksen, että tapan ensin Timon, sen jälkeen poikani ja lopulta itseni”