Big Brother VIP- ja Suurin pudottaja -ohjelmista tuttu Nina Mikkonen paljasti Ylen Perjantai -ohjelmassa suunnitelleen rankimpina elämänaikoina jopa perhesurmaa. Timo T.A. Mikkosen omaishoitajana toimineen Ninan mukaan yhteiskunnan järjestelmässä on vakavia aukkoja vaikeissa ongelmissa olevien ihmisten kohdalla.

– Suuria elämänmuutoksia kokeneista ihmisistä pitäisi ottaa koppi kokonaisvaltaisesti. Pitäisi olla yksi ihminen, joka ottaa perheestä kopin, eikä niin, että joka yksiköstä on eri ihminen. Vakavissa ongelmissa olevaa ihmistä ei saisi jättää yksin rämpimään byrokratian hetteikköön.

– Meillä itsellämme ei ollut apuna lastensuojelua tai muutakaan apua. Onneksi tulin järkiini ihan itse, ja järkyttävät ajatukset jäivät vain harkinnan tasolle. Mutta näin ei kaikilla ole. Meitä kutsutaan hyvinvointivaltioksi, mutta täällä voivat hyvin vain ne, jotka jo valmiiksi voivat hyvin, Nina sanoo vakavana Minisun Minimarathon -tapahtumassa Metropolille.

Raastavin suruvaihe mennyt ohi

Timo T.A:n kuolemasta tuli tammikuussa viisi vuotta. Suru on Ninan mukaan edelleen läsnä, mutta se on muuttanut muotoaan.

– Timoa ei enää ole, mutta hän on aina sydämessämme. Raastavin vaihe on mennyt, ja kiitollisuus ihanista muistoista on tullut tilalle. 

Nina olisi valmis myös uuteen parisuhteeseen, mikäli samanlaiset arvot omaava mies osuisi kohdalle. 

– Toivon, että minun ei tarvitsisi kulkea auringonlaskuun yksin, mutta en vimmaisesti etsi ketään. Onni ei tule etsien vaan se tulee eläen. 

– Yksillä treffeillä olen käynyt viime vuoden puolella. Miehessä ei ollut mitään vikaa, hän oli hyvin viehättävä, mutta joku siinä oli mikä ei klikannut. Aiemmin sain paljonkin treffipyyntöjä, mutta nyt ne ovat vähentyneet. Ehkä ihmiset ovat tajunneet, että ei se ikinä lähde kuitenkaan minnekään, Nina nauraa.

Lue myös:

Lehti: Nina Mikkonen kertoo poikansa oireyhtymästä!

Suomalainen tv-kasvo ryhtyi siivoojaksi: ”Tienaan yhtä paljon kuin insinöörit”