Menestynyt kirpputoriyrittäjä ja vuoden 2007 Miss Suomi Noora Hautakangas avaa tällä viikolla uuden Relove-liikkeen Tampereelle. Hautakangas kertoo Reloven kutsuvierastilaisuudessa suunnitelleensa yritystoimintansa laajentamista Helsingistä Tampereelle jo usean vuoden ajan.

– Tampere on hyvin, hyvin kuuma kaupunki tällä hetkellä. Olemme olleet menossa sinne jo pidemmän aikaa. Kolmisen vuotta sitten kävimme katsomassa ensimmäiset liiketilat. Mutta sitten tuli korona väliin, joten tietyllä tapaa oli onni onnettomuudessa, ettemme ehtineet vielä silloin tulla tänne, Hautakangas kuvailee hyväntuulisena Metropolille.

Tampere on Hautakankaalle rakas kaupunki, sillä hän on käynyt siellä lukion. Myös Tampereen second hand -liikkeet tulivat tuolloin nuorelle naiselle tutuksi, ja vähitellen idea omasta kivijalkaliikkeestä alkoi kypsymään mielessä.

– Olen nuoresta saakka kiertänyt ahkreasti kirppareita, ja ne ovat olleet aina osa elämääni, Hautakangas toteaa.

– Ostan lähes kaiken käytettynä. Vain alusvaatteet ja sukat hankin uutena. Kengätkin voivat välillä olla uutta, mutta 95 prosenttisesti kaikki vaatekaapissani on second handia. Ja kaikki tietenkin pääsääntöisesti omista liikkeistäni, hän virnistää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Noora Hautakangas tuoreena Miss Suomena vuonna 2007. Kuva: AOP

Hautakangas kuvailee työnsä olevan hänelle suuri intohimo ja inspiraation lähde. Tämän vuoksi tärkeä vastuutehtävä hurjalla vauhdilla kasvavan yrityksen pomona ei tunnu Hautakankaasta niin raskaalta, kuin miltä se äkkiseltään voisi kuulostaa.

Silti Hautakangas tiedostaa joutuneensa luopumaan joistain merkityksellisistä asioista arjessaan, kuten ylimääräisestä vapaa-ajasta ja sosiaalisesta elämästä.

– Totta kai parisuhde ja muut läheiset ihmissuhteet ovat joutuneet työni vuoksi koetukselle. Kaikki yrittäjät varmasti tietävät, että se on aina yrittäjä, joka menee töihin, jos siellä jotain sattuu ja tapahtuu. Kannamme todella isoa vastuuta, mutta samaan aikaan se on myös kunnia-asia. Vaikka työni verottaa rutkasti vapaa-aikaa, voin onnellisena todeta, että tämä on minulle hyvin rakasta ja inspiroivaa hommaa – oikeastaan kokonainen elämäntapa!

Yhteen asiaan Hautakangas toivoo itseltään kuitenkin parannusta:

– Tällä hetkellä yritän pikku hiljaa saada takaisin sosiaalista elämää, hän paljastaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Suuri ilon aihe Hautakankaalle on myös se, että hänen kihlattunsa Eero Ukkonen työskentelee omalla tahollaan yrittäjänä. Ukkonen osti reilut kaksi vuotta sitten osakkuuden Relovesta ja aloitti syksyllä 2021 yrityksen toimitusjohtajana. Lisäksi Ukkonen omistaa venealan yrityksen. 

Hautakankaan mukaan hän ja Ukkonen ovat täydellinen match niin työelämän sisällä kuin ulkopuolellakin.

– Kyllähän Eero on sellainen oikea rauhallisuuden perikuva! Hän on analysoiva mietiskelijä ja pohdiskelija, kun taas minä olen kunnon papattaja. Mietin koko ajan ääneen ja olen niin sanottu kutosenvaihdetyyppi, ja Eero on käsijarru, Hautakangas nauraa.

– Tasapainotamme toisiamme hyvin ja on ihanaa, että olemme kuitenkin edelleen kimpassa, vaikka tässä on yhteistä taivalta tehty jo jonkin aikaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Noora ja Eero kihlautuivat vuonna 2017, ja heidän oli tarkoitus viettää häitään tänä kesänä, mutta suunnitelmiin tuli muutamia esteitä.

– Olemme itse asiassa yrittäneet juhlia häitämme suunnilleen joka vuosi, mutta aina tulee jotain projekteja väliin, Hautakangas avaa.

– Mutta katsotaan, jos me nopeasti ja pikaisesti ehtisimme mennä naimisiin vielä tämän vuoden puolella, hän jatkaa salaperäisesti.

– Jos ei nyt, niin kyllä ne häät lähitulevaisuudessa järjestetään. Tässä on nyt vain järjestetty niin paljon kaikkia asioita ja tehty suuria päätöksiä koko vuoden ajan, että olisi ihanaa kun ei hetkeen tarvitsisi tehdä päätöksiä ja järjestää… että hetki happea, ja sitten taas mennään.

Se, millaiset häät Hautakangas haluaa, ei ole naiselle kuitenkaan epäselvää.

– Pienet ja simppelit, yrittäjä vastaa oitis.

– Vain lähimmät ystävät ja rakas perhe paikalla. En ole koskaan haaveillut mistään valtavista hääjuhlista. Ennemmin haluaisin keskittyä bilemeininkiin, Hautakangas hymyilee.

Lue myös:

Noora Hautakangas kärsii rajuista migreenikohtauksista – avautuu somessa: ”Kaikista epätoivotuin yllätysvieras”

Miss Suomi Noora Hautakangas ostaa uutena vain alusvaatteet ja sukat