Metropoli teki sosiaalisen kokeen. Lähetimme julkisuudesta tutuille kymmenelle nuorelle kaunottarelle tekstiviestin. Sen sisältö kuului:
”Hei. Ihailen sinua ja olisin kiinnostunut viemään sinut seuralaisena eräisiin juhliin ja sitä ennen illallisille. Kulutetettava aika olisi noin viisi tuntia, iltakuudesta yhteentoista. Olen menestyvä nelikymppinen mies ja maksaisin seurasta etukäteen. Se sisältäisi vain ja ainoastaan normaalin juttelun ja tavallisen seuranpidon illallisella ja juhlissa, tuon mainitun viisi tuntia. Olen valmis maksamaan seurasta 750 euroa, eli 150 euroa tunti. Ota yhteyttä jos olet yhtään kiinnostunut, tässä ei ole mitään arvelluttavaa.”
Lähetimme viestin television tosi-tv-ohjelmista tutuille noin parikymppisille kaunottarille. He ovat esiintyneet muiden muassa tv:n seikkailuformaateissa ja Big Brother -talon asukkaina viime vuosina.
Tulos on tässä: Peräti kaksi kymmenestä olisi ollut valmis näillä ehdoin lähtemään mukaan, eli escort-tytöksi. Tulos on paitsi yllättävä kertoo myös siitä, että tv:stä tutun voi suuren maailman malliin vuokrata seuralaiseksi niin ettei kyse ole arkipäivää kummallisemmasta asiasta.
Kaksi kaunotarta eivät halua nimeään julkisuuteen.
Kuva: Seuralainen-nimisestä elokuvasta vuodelta 1999.