Ravintoloitsija ja liikemies Seppo ”Sedu” Koskinen, 63, lähtee mukaan hamppua kemiallisesti ja mekaanisesti jalostavaan yritykseen. Sedun ja Kaliforniassa sijaitsevan yhdysvaltalaisen yrityksen yhteistyönä valmistetaan hamppuöljyä.

– Se on iso bisnes minulle. Jalostuksessa kaikki huumaava aine eli THC poistetaan. Osallistun yrityksen toimintaan enemmän, kun koronarajoitukset hellittävät, Sedu kertoo Seiska-lehdelle.

Kannabisöljyä käytetään kosmetiikassa ja luontaistuotteena, ja se on laillista suuressa osassa Euroopan maista. Kannabis – eli CBD-öljyn vaikutuksista ei kuitenkaan ole aukotonta näyttöä.

Sedu kertoo muuttavansa uusien bisnesten myötä myös nimensä kansainvälisemmäksi.

– Vaihdan vuodenvaihteessa myös nimeni. Siitä eteenpäin olen Zedu de Luca. Sillä on helpompi toimia niin Suomessa kuin Amerikassa.

Liikemiehellä on suunnitelmissa myös suomalaisen humalan kaupallistaminen. Ajatuksena on korvata humalakasvista valmistettavalla tuotteella pakkausteollisuuden käyttämä mikromuovi.

– Tutkimme sen mahdollisuuksia luonnontuotteena ja tuotteistamista pakkausmateriaaliksi. Kaikki viittaa siihen, että humalasta tulee uusi suomalainen vientituote, Sedu iloitsee.

Sedun yhteistyöstä yhdysvaltalaisen yrityksen kanssa uutisoi ensimmäisenä Taloussanomat.

Lue myös:

Sedu Koskinen julkaisi ensisinglensä – katso Tauskin sanoittaman ja säveltämän kappaleen musiikkivideo

Seiska: Sedu Koskinen veti ässän hihasta – vaihtaa nimensä Zedu Di Lucaksi!