Muusikko ja näyttelijä Paula Vesala, 39, on antanut Suomen Kuvalehdelle haastattelun tapahtuma-alan vaikeuksista ja syytti samalla hallitusta alan huonosta hoidosta korona-aikana.

Opetus- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko nimitti Vesalan lokakuussa työryhmään, jossa viranomaiset sekä kulttuuri- ja urheilualan edustajat selvittivät keinoja järjestää tapahtumia turvallisesti.

Sosiaalisessa mediassa nousi melkoinen myrsky Vesalan syytettyä haastattelussa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurua tapahtuma-alan ”nuijimisesta” ja liitti syytöksiinsä myös pääministeri Sanna Marinin.

Erityisesti Vesalan käyttämä kielikuva kirveen heiluttamisesta koettiin vastuuttomana.

– Heiluttaisin kirvestä Marinin ja Kiurun suuntaan, jos siihen olisi mahdollisuus, hän totesi haastattelussa.

Twitterissä Vesalan valitsemaa kielikuvaa on kommentoitu ahkerasti ja muun muassa Miesten tasa-arvo ry kommentoi sitä seuraavasti.

– Jos joku miesartisti esittäisi hallitusta kohtaan tällaista kritiikkiä, häntä syytettäisiin väkivallalla uhkailusta ja naisvihasta.

Vesala kuitenkin puolusti sanavalintojaan Twitter-tilillään.

– Tämä yhteen kielikuvaan takertuminen on aivan asian vierestä keskustelua, ”kukaan ei synny kirves kädessään” on työntekoon oppimisen kielikuva, kirveellä töitä että siellä on työt tekemättä ja ne pitäisi isosti mennä jonkun tekemään. Puolustan kulttuuri- ja tapahtuma-alan työtä.

https://twitter.com/paulavesala/status/1360605357408718849

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

Paula Vesala ottaa raivokkaasti kantaa koronarajoituksiin – joutui perumaan kaikki syksyn keikat

Instagramissa leviävät punaiset ruudut: suomalaiset artistit ottavat kantaa – mukana muun muassa Paula Vesala ja Dingo