Paula Vesala ottaa raivokkaasti kantaa koronarajoituksiin – joutui perumaan kaikki syksyn keikat

Laulaja ja näyttelijä Paula Vesala, 38, avautui Instagramissa painokkaasti koronakriisin vaikutuksista tapahtuma-alaan. Laulaja joutuu tämänhetkisten rajoitusten takia perumaan kaikki syksylle sovitut keikat.

– Mulla on surullinen uutinen. Tämänhetkisten viranomaismääräysten takia minun ei ole mahdollista tehdä syksyn keikkoja. Rajoitukset on niin tiukat että meidän ryhmän ei kannata lähteä, Vesala kirjoittaa.

Hän muistuttaa, ettei ole terveyden alan asiantuntija, mutta pohtii rehellisesti koronarajoitusten seurauksia.

– Terveenä pysyminen kuitenkin, meidän alalla maaliskuusta alkaneen massatyöttömyyden varjossa, vaatii myös sitä että pystyy esimerkiksi maksamaan vuokran ja ostamaan ruokaa eikä firma mene konkurssiin.

Rajoituksilla laajat vaikutukset koko toimialaan

Vesala nostaa tekstissään esille myös alan muut toimijat kuten äänentoistofirmat, kalustonvuokraajat, freelancerit ja teknikot jotka artistien lisäksi kärsivät rajoituksista ja keikkojen peruuntumisesta.

– Mietin ovatko tapahtumarajoitukset oikein suhteutettuja, kun ala ei saa käytännössä mitään tukea, Vesala täräyttää.

Hän listaa kirjoituksessaan huolestuttavia lukuja alalta, jotka perustuvat Turun Yliopiston tänä vuonna tekemään toimialatutkimukseen. Siinä kerrotaan toimialan kokonaisarvon olleen ennen koronaa jopa 2,35 miljardia euroa, josta uhkaa kuluvana vuonna kadota noin 1,5 miljardia euroa. Lisäksi lomautettujen ja ilman työtä jääneiden yksinyrittäjien kokonaismäärä voi nousta jopa 9000 henkilöön.

– Haluan nimenomaan kertoa tästä kaikkien niiden tuhansien alan työntekijöiden puolesta, joiden tilanteen näen, kuulen ja tunnen.

Vesalan julkaisu on kerännyt lyhyessä ajassa jo lähes 16 tuhatta tykkäystä ja aiheuttanut vilkasta keskustelua kommenteissa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.