Paula Vesala ottaa raivokkaasti kantaa koronarajoituksiin – joutui perumaan kaikki syksyn keikat

Laulaja ja näyttelijä Paula Vesala, 38, avautui Instagramissa painokkaasti koronakriisin vaikutuksista tapahtuma-alaan. Laulaja joutuu tämänhetkisten rajoitusten takia perumaan kaikki syksylle sovitut keikat.

– Mulla on surullinen uutinen. Tämänhetkisten viranomaismääräysten takia minun ei ole mahdollista tehdä syksyn keikkoja. Rajoitukset on niin tiukat että meidän ryhmän ei kannata lähteä, Vesala kirjoittaa.

Hän muistuttaa, ettei ole terveyden alan asiantuntija, mutta pohtii rehellisesti koronarajoitusten seurauksia.

– Terveenä pysyminen kuitenkin, meidän alalla maaliskuusta alkaneen massatyöttömyyden varjossa, vaatii myös sitä että pystyy esimerkiksi maksamaan vuokran ja ostamaan ruokaa eikä firma mene konkurssiin.

Rajoituksilla laajat vaikutukset koko toimialaan

Vesala nostaa tekstissään esille myös alan muut toimijat kuten äänentoistofirmat, kalustonvuokraajat, freelancerit ja teknikot jotka artistien lisäksi kärsivät rajoituksista ja keikkojen peruuntumisesta.

– Mietin ovatko tapahtumarajoitukset oikein suhteutettuja, kun ala ei saa käytännössä mitään tukea, Vesala täräyttää.

Hän listaa kirjoituksessaan huolestuttavia lukuja alalta, jotka perustuvat Turun Yliopiston tänä vuonna tekemään toimialatutkimukseen. Siinä kerrotaan toimialan kokonaisarvon olleen ennen koronaa jopa 2,35 miljardia euroa, josta uhkaa kuluvana vuonna kadota noin 1,5 miljardia euroa. Lisäksi lomautettujen ja ilman työtä jääneiden yksinyrittäjien kokonaismäärä voi nousta jopa 9000 henkilöön.

– Haluan nimenomaan kertoa tästä kaikkien niiden tuhansien alan työntekijöiden puolesta, joiden tilanteen näen, kuulen ja tunnen.

Vesalan julkaisu on kerännyt lyhyessä ajassa jo lähes 16 tuhatta tykkäystä ja aiheuttanut vilkasta keskustelua kommenteissa.

View this post on Instagram

Mulla on surullinen uutinen. Tämänhetkisten viranomaismääräysten takia minun ei ole mahdollista tehdä syksyn keikkoja. Rajoitukset on niin tiukat että meidän ryhmän ei kannata lähteä. 💎 En ole terveyden alan asiantuntija, haluan todella maailman eniten että kaikki pysyvät kunnossa, enkä voi tilanteelle mitään. Terveenä pysyminen kuitenkin, meidän alalla maaliskuusta alkaneen massatyöttömyyden varjossa, vaatii myös sitä että pystyy esimerkiksi maksamaan vuokran ja ostamaan ruokaa eikä firma mene konkurssiin. Etenkin tapahtuma-alan alihankintaketju (äänentoistofirmat, kalustonvuokraajat, freelancerit, teknikot jne.) ovat karmeassa tilanteessa. Itse mietin ovatko tapahtumarajoitukset oikein suhteutettuja, kun ala ei saa käytännössä mitään tukea. Haluan lähettää terveisiä tapahtuma-alan tilanteesta täällä lohtusaunaa lämmitellessä. Ajat muuttuu varmasti vielä paremmaksi, mutta jos UPM:n tehtaan sulkemisesta aiheutuva työttömyystragedia huomioidaan jo pääministerinkin taholta, tässä vähän lukuja meidän alalta 🙏🏻 Haluan nimen omaan kertoa tästä kaikkien niiden tuhansien alan työntekijöiden puolesta, joiden tilanteen näen, kuulen ja tunnen. ⭐️Tapahtumateollisuudessa Suomessa toimii n. 3200 yritystä ⭐️Toimialan kokonaisarvo ennen koronaa oli noin 2,35 miljardia euroa ⭐️Työntekijöitä noin 20 000, tilapäisiä työntekijöitä jopa 175 000 ⭐️Toimialalla työskentelee keskimääräistä enemmän yksinyrittäjiä (minäkin olen sellainen) ⭐️Meidän alan toiminta on 13.3.2020 kielletty kokonaan, ja 1.6.2020 alkaen voimakkaasti rajoitettu, ilman kompensaatiota ⭐️Koronakriisin myötä alan arvosta uhkaa kuluvana vuonna kadota jopa 1,5 miljardia euroa ⭐️Koronakriisin vuoksi lomautettujen työntekijöiden tai ilman työtä jääneiden yksinyrittäjien yhteenlaskettu määrä jopa 9000 henkilöä ⭐️Tilapäisiä työntekijöitä jäänyt työllistämättä kuluneen kevään ja kesän aikana 136 000 henkilöä Luvut perustuvat Turun Yliopiston tekemään toimialatutkimukseen (2020) #tapahtumat #tapahtuma #tapahtumaala #musiikki #live #livemusa #työ #livemusiikki #festivaalit @mirvameri @warnermusiclive @akaikkonen @sannamarin @lindrssn @annika.saarikko @tyttitup @villeskinnari @mariaohisalo @pekka.haavisto @timoharakka

A post shared by Vesala (@vesalaofficial) on

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.