Suomalais­kanadalaisen miljonäärin Peter Nygårdin, 77, vastaisen seksuaalirikoksiin liittyvän ryhmäkanteen käsittely keskeytetään toistaiseksi. Asiasta uutisoi muun muassa Kanadan yleisradio CBC.

Muotialalla miljoonaomaisuuden kerännyttä Nygårdia vastaan nostetussa siviilikanteessa 57 naista syyttää miestä seksuaalirikoksista.

Syytä käsittelyn keskeyttämiselle ei ole toistaiseksi kerrottu julkisuuteen. CBC:n asiantuntijalähteiden mukaan keskeyttäminen voi viitata siihen, että Yhdysvaltain viranomaiset ovat kiinnostuneita tapauksesta. Arvioidaan, että kanteen käsittelyn keskeyttämisellä halutaan varmistaa, ettei se häiritse keskeneräistä rikostutkintaa.

Ryhmäkannetta käsitellään Yhdysvalloissa New Yorkin osavaltiossa. Kannetta voidaan myös jatkaa, vaikka käsittely onkin nyt keskeytetty.

Useiden medioiden ja ryhmäkanteissa mainittujen tietojen perusteella Nygård on vuosien varrella ostanut lukuisia naisia hiljaiseksi sen jälkeen kun häntä on syytetty raiskauksesta tai seksuaalisesta ahdistelusta.

Nygårdia ei ole koskaan tuomittu seksuaalirikoksista ja hän on kiistänyt häntä vastaan nostetut syytökset.

Lue lisää: Peter Nygårdin pojilta järkyttävä syytös – väittävät isänsä pyytäneen tyttöystäväänsä raiskaamaan heidät teini-ikäisinä

Iltalehti: Kohumiljönääri Peter Nygård kommentoi vihdoin häneen kohdistuvia seksirikossyytteitä – väittää ”salaliiton” pilanneen maineensa