Urheilulääkäri Pippa Laukka, 51, avautui keski-ikäisten naisten ulkonäköpaineista ja siitä, ettei asiasta puhuta hänen mielestään tarpeeksi.

Pippa julkaisi Instagram-tilillään peilin kautta otetun selfien, jossa poseeraa vähäpukeisena ja avautuu tärkeästä aiheesta.

– Paljon puhutaan nuorten naisten ulkonäköpaineista ja se on erittäin hyvä asia, että siitä puhutaan. Kuitenkin on myös niin, että ei se naiseus lopu siihen, kun vanhennutaan, pariudutaan tai saadaan lapsia, Pippa kirjoittaa.

Hänen kohdallaan matka omaan kehoon ja naiseuteen on vasta alkanut kaikkien iän tuomien muutosten myötä, eikä niiden hyväksyminen ole Pipan mukaan aina helppoa.

– Painovoima on fysikaalinen tosiasia, maa vetää puoleensa, kroppa tuntuu, hmmm, erilaiselta. Se ei välttämättä ole hyvä tai huono asia, mutta muutos on väistämätöntä ja pelottavaa.

– Kyllä minullakin on ulkonäköpaineita eikä julkisuus sitä yhtään helpota. Minusta meidän pitäisi puhua enemmän siitä kuinka upea vanheneva nainen on, Pippa toteaa.

Hän kertoo ihailevansa monia naisia, jotka kantavat ylpeänä arpensa ja ikääntymisensä, mutta samalla hän totuttelee itse pieniin ja isompiinkin muutoksiin kehossaan.

– Totuttelu on välillä pinnallista kuten vaikkapa se, että en osta nakinkuorimekkoja kesäksi. Toisinaan totuttelu on sitä, että pohdin elämän rajallisuutta ja sitä mitä kaikkea oma keho on käynyt läpi ja mitä se vielä mahtaa kohdata.

Ikääntymisestä huolimatta Pippa on kiitollinen siitä mihin kaikkeen hänen kehonsa vielä pystyy.

– Siitä nautin ja pidän kiinni ajatuksesta, että kukaan ei voi tulla sanomaan, mitä viisikymppinen voi ja saa tehdä tai miltä keski-ikäisen tulee näyttää.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

Pippa Laukka julkaisi kuvan syömishäiriövuosiltaan: ”Ulospäin saatan olla kuin nukke, mutta näen itseni hauraana ja sairaana”

HS: Lääkäri Pippa Laukka riisuutui alastomaksi ja avautui syömishäiriöstään – ”Sain ammattiapua”