Olet mitä syöt -ohjelmasta tunnettu erikoislääkäri Pippa Laukka julkaisi Instagram-tilillään otoksen 90-luvun alkupuolelta ja avautuu samalla nuoruutensa epävarmuuksista.

Kuvassa parikymppinen Laukka poseeraa hymyillen sairaanhoitajakoulun yhteiskuvassa.

– Mietin pitkään, julkaisenko tätä kuvaa. Ulospäin saatan olla kuin nukke, mutta näen siinä itseni ennen kaikkea hauraana ja sairaana. Jo silloin tajusin miten ristiriitaista on, että sairas sairaanhoitaja auttaa ja hoitaa sairaita potilaita.

Pippa on puhunut avoimesti sairastuneensa syömishäiriöön 17-vuotiaana. Kamppailu syömisen kanssa jatkui 17 vuoden ajan.

Pippa kertoo Instagram-päivityksessään peittäneensä noihin aikoihin epävarmuuttaan mallin töillä, jotta hänestä nähtäisiin vain pinta, eikä kukaan olisi huomannut kuinka rikki nuori nainen oli sisältä.

Hän liitti julkaisuunsa myös koskettavan viestin, jonka oli saanut hiljattain silloiselta opiskelukaveriltaan ja iloitsee, että vaikeuksista huolimatta kaikesta voi selvitä.

– Tapahtuneet eivät ole virheitä, vaan ovat johtaneet siihen kuka nyt olen. Nyt annan arvoa parikymppiselle minälleni, vaikka silloin en arvostanut itseäni ja kärsin itsetunto-ongelmista. Monista vaikeuksista huolimatta olen selvinnyt. Nuoruus on joskus tosi vaikeaa, mutta silti kaikki voi muuttua hyväksi, Laukka kirjoittaa.

– Elämä on ihanaa. Olen terve ja se jos mikä on parasta. Ja vielä lopuksi mutta ei vähäisimpänä: elämälle kiitos, että kohdallani se sai anoreksiasta huolimatta jatkua!

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

HS: Lääkäri Pippa Laukka riisuutui alastomaksi ja avautui syömishäiriöstään – ”Sain ammattiapua”

Pippa Laukka ottaa kantaa miestään koskeviin spekulaatioihin – ”Yhdyn Vauva.fi-sivujen asiantuntijakommentteihin”