Somevaikuttaja Sofia Belórfin ex-avopuoliso Niko Ranta-aho suorittaa parhaillaan pitkää vankilatuomiota Riihimäen vankilassa. Katiska-huumevyyhdistä tuomittu mies kertoo, että on opiskellut itselleen uuden ammatin.

– Puolet (50%) tuomiosta suoritettua ja vihdoin juna kääntyy kotiinpäin. Kutsuin tätä joskus sauna reissuksi, mutta pakko todeta, että on kyllä pitkät ja kuumat löylyt, Niko Ranta-aho kirjoittaa Instagram-tililleen.

– Kulunut vuosi on sujunut mainiosti. Eilen oli elämäni viimeinen Katiska istunto, joten vihdoin sekin sirkus on ohi. Valmistuin tänään merkonomiksi. Tutkinnon suoritin selliopintoina, Niko jatkaa.

Nikon on tarkoitus jatkaa opiskelua.

– Hain myös ammattikorkeakouluun, todistusvalintapäätös tulee parin viikon kuluttua. Sitä odotellessa, hän jatkaa.

Helsingin hovioikeus antoi huhtikuussa 2023 niin sanotun Katiska 1 -vyydin tuomiot. Hovioikeus päätti pitää voimassa Niko Ranta-ahon ja Janne ”Nacci” Tranbergin pitkät tuomiot törkeistä huumerikoksista. Hovioikeuden mukaan Ranta-aho ja Tranberg olivat Katiskan päätekijät järjestäessään Suomeen huomattavia määriä erilaisia huumausaineita, lääketabletteja ja dopingaineita. Ranta-aho sai vankeutta 11 vuotta ja Tranberg 12 vuotta ja 11 kuukautta.

Sen sijaan hovioikeus hylkäsi tosi-tv-tähti ja mediapersoona Sofia Belórfinsyytteen rahanpesusta. Belórfin tuomio huumausainerikoksesta pysyi kuitenkin voimassa. Hovioikeus tuomitsi Belórfin huumausainerikoksesta 40 päiväsakkoon, mikä tekee hänen tuloillaan 1920 euroa.

Lue myös:

Sofia Belórf joutui eristysselliin – muistelee elämänsä synkimpiä hetkiä: ”Haluan kuolla”

Niko Ranta-aho avautuu elämästään Riihimäen sellissä: ”Täällä ei toimi sama huuto, kun julkkiksilla viidakossa”