Portugalin Playboy-lehdessä poseerannut laulaja Johanna Kuvaja avautuu kokemastaan ikärasismista musiikkibisneksessä.

– Valitettavaa, että musiikkibisnes on hyvin ikärasistinen. Soitin urani alkuaikoina yhdelle levy-yhtiön pomolle, ja kysyin, olisiko hänellä kiinnostusta kuunnella pian julkaistava ensimmäinen singleni, Johanna kirjoittaa sosiaalisessa mediassa.

– Mutta kun kerroin, että minulla on kolme lasta, niin hän sanoi: ”Ai sä oot jo ehtinyt niin kypsään ikään. Sitten sanon jo suoraan tässä vaiheessa, että ei kiinnosta edes kuunnella.” Se sai minut ärsyyntymään, ja sanoin, että joku päivä tulet vielä kuulemaan musta. Siihen hän tokaisi, että hieno juttu, jos näin on.

Johanna tajusi puhelun päätteeksi, että musiikkibisneksessä on parempi salata ikä. Hän kuitenkin kokee, ettei iän pitäisi olla este uran luomiselle. Hän ei myöskään haluaisi palata ajassa taaksepäin ja olla nuorempi, sillä on ylpeä elämänkokemuksistaan.

– ”Managerit” ovat kehoittaneet mun olemaan mainitsematta ikää, ja he kokevat, että se on ainoa este musiikkiuralleni. Entinen managerini kieltäytyi esittelemästä biisejäni levy-yhtiöön, koska en ole 20-vuotias. Turhaan yritin selittää, että erotun ainakin joukosta. Yhteistyö loppui sen jälkeen.

Lue myös:

Tässä on suomalaisen Johanna Kuvajan Playboy-kuva – riisuutui lehden viimeiseen numeroon

Playboy-kaunotar Erika Helin harkitsee uutta uraa Maltalla: ”Täällä on mahdollisuus tienata suuria palkkioita”