Näyttelijä ja juontaja Roope Salminen, 31, avautuu uudessa Kolme käännekohtaapodcastissa ensimmäistä kertaa alkoholismistaan. Podcastissa Salminen pyytää julkkisvieraitaan kertomaan kolmesta käännekohdasta elämässään, mutta ensimmäisessä jaksossa hän keskittyy itseensä ja oman elämänsä käännekohtiin. Yksi näistä käännekohdista on miehen raitistuminen 4. elokuuta vuonna 2019.

– Se oli viimeinen kerta, kun join alkoholia. Ennen sitä join alkoholia tosi paljon, Salminen aloittaa.

Juominen alkoi jo ylä-asteella. Ensimmäisellä kerralla Salminen joi niin paljon, että sammui lopulta kissanhiekkalaatikkoon.

– Se oli tietenkin kaikkien ja myös mun mielestä hulvatonta. Mä rakastin juoda.

Asiasta puhuminen on Salmiselle selvästi vaikeaa ja hän aloittaa tarinansa jopa uudelleen herkistyttyään kesken tarinan.

– Olen Roope Salminen ja olen alkoholisti. Sen myöntämiseen meni mulla tosi pitkään. Mun läheiset ovat tienneet sen jo kauan tai aavistelleet, että näin saattaa olla.

Salminen ajatteli loppuun saakka saavansa juomisen haltuun. Tästä syystä lopettaminen oli niin vaikeaa, vaikka hän tiedosti ongelman olevan paha. Totuus oli, että hän joi lähes koko ajan.

– Jonkun aikaa juominen oli ihan sairaan siistiä. Nautin siitä millainen musta tuli. Olin itsevarma, sosiaalinen ja omasta mielestä tosi hauska, Salminen muistelee.

– Mun ei tehnyt mieli yhtä bisseä, vaan 15 bisseä. Vilpittömästi ajattelin, että juominen on ihanin tunne maailmassa. Viina oli ystävä, joka ei koskaan tuominnut, nosti aina fiilistä, turrutti ja vei ahdistuksen pois. Juominen oli ihan vi**un ihanaa!

Voittamaton menestyjä

Samaan aikaan kun Salminen alkoi menestyä elämässään ja saavutti unelmiaan, hän koki olonsa voittamattomaksi. Useiden päivien juomaputkista mies ei välttämättä muistanut mitään, mutta ajatteli, ettei sillä ollut väliä.

– Ajattelin vain, että ihan sama. Mä olen niin siisti jäbä. Mennään eteenpäin ja tehdään isoja juttuja ja juodaan lisää.

Juomisesta irti päästäminen alkoi tuntua yhä vaikeammalta, sillä se tarkoitti sitä, että hänen pitäisi kohdata menneet ja itsensä sellaisena kuin oikeasti oli. Salminen piti kuivia kausia ja oli jopa puoli vuotta kokonaan juomatta, mutta lopullinen impulssi oli episodi, jolloin hän myöhästyi bändinsä aamulennolta juomisen takia.

– Kaikki olivat huolissaan. Silloin tajusin, ettei mulla ole enää mitään tekosyitä. Tärkein askel oli tajuta, etten voi syyttää mitään ulkopuolista olosuhdetta. Join siksi, että olin alkoholisti.

Noista vuosista Salmisella on huono mieli. On paljon asioita joita hän haluaisi ottaa takaisin ja ihmisiä, jotka hän haluaisi kohdata uudelleen.

– Olen saanut lopettamisesta ihan hel**tin paljon! Se kirkkaus mikä tuli tilalle oli vähän kuin uskonnollinen kokemus. Mun elämä on nyt paljon yksinkertaisempaa, enkä ole jäänyt mistään paitsi.

Lue myös:

Alma Hätöstä naisvihakohussa puolustanut Roope Salminen joutui ikävän hyökkäyksen kohteeksi

Roope Salminen puolustaa Aki Mannisen maalitauluksi joutunutta Alma Hätöstä: ”Täysin järjetöntä”