Promoottori Kalle Keskisen automatka päättyi ulosajoon maaliskuussa, jonka seurauksena miestä syytetään törkeästä rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja ajokortitta ajosta.

Ulosajo tapahtui Seinäjoella, ja paikalle hälytettiin poliisit ja ambulanssi. Keskisen verestä löytyi tuolloin kokaiinia ja kannabista sekä muita huumausaineiksi luokiteltuja aineita.

Keskinen vastasi syytteisiin viime viikolla Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii Keskiselle 60–80 päivän ehdollista vankeutta ja 40–50 päiväsakkoa. Aiheesta uutisoivat aiemmin muun muassa Iltalehti ja Ilkka-Pohjalainen. Jälkimmäisen lähteen mukaan istunto julistettiin vastaajan pyynnöstä salaiseksi Keskisen terveystietoihin vedoten.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen. Jos kuva ei näy selaimellasi, näet sen klikkaamalla tästä.

Taustalla epileptinen kohtaus

Nyt Keskinen on taustoittanut ulosajoaan ja huumeiden käyttöään omalla Facebook-tilillään.

– Mediassa on noussut esiin viime maaliskuussa sattunut tapahtuma itseeni liittyen. Haluan nyt omalta osaltani hieman selventää asiaa, Keskinen aloittaa pitkän kirjoituksensa.

Hän kertoo saaneensa tuolloin autoa ajaessaan epileptisen kohtauksen, jonka seurauksena auto suistui tieltä. Miehellä on diagnosoitu aikuisiän epilepsia vuonna 2011.

– Sairauteen on löydetty hyvä ja toimiva lääkitys, mutta sen hoito edellyttää lääkkeiden tarkkaa syömistä ja huomion kiinnittämistä myös elintapoihin. Viime keväänä koin massiivista stressiä ja unettomuutta koronan aiheuttamasta huolesta tulevaisuudesta ja kymmenistä perutuista tapahtumista, Keskinen taustoittaa.

– Tätä huolta, ahdistusta ja unettomuutta olin tapahtumaa edeltävänä viikonloppuna, pari päivää aikaisemmin, Helsingissä ollessani, purkanut väärin tavoin. Minulta löytyi pieniä määriä päihteitä verestäni. Tätä kadun, hän myöntää.

Keskinen painottaa kuitenkin, ettei hän noussut autoon humalatilassa, eikä ulosajo johtunut alkoholista.

– Edellä todetuista syistä johtuen sain ajaessani epileptisen kohtauksen, minkä seurauksena auto päätyi hiljaisessa vauhdissa ojaan, hän kirjoittaa ja kertoo, että kohtauksen saamisesta on olemassa myös päivystävän lääkärin kirjoittama lausunto.

Ymmärsi sairautensa vakavuuden

Keskinen kertoo tapahtuman jälkeen ymmärtäneensä sairautensa vakavuuden paremmin ja yrittäneensä pitää sen aisoissa. Hän pahoittelee ja pyytää anteeksi tapahtunutta.

– Olen asiasta vilpittömän pahoillani ja äärimmäisen kiitollinen siitä, että kenellekään muulle ei sattunut mitään, Keskinen kirjoittaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen klikkaamalla tästä.

– Onneksi seuraamukset tästä tapahtumasta koskevat vain itseäni ja niistä kannan vastuun, hän jatkaa ja toteaa, että virheistä pitää oppia.

Ilkka-Pohjalaisen tietojen mukaan puolustus nimesi oikeuskäsittelyssä uusiksi todisteiksi reseptejä, joiden nojalla osa Keskisen verestä löytyneistä lääkeaineista katsottiin sallituiksi. Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuden odotetaan antavan ratkaisu tapaukseen 5. tammikuuta 2021.

Lue myös:

Vau! Nicole Scherzingerin uusi hiustyyli nuorentaa – ”Näytät paremmalta kuin 10 vuotta sitten”

IL: Ex-kansanedustaja Jani Toivolan talous retuperällä – 200 000 euron pikavippi- ja kulutusluottovelat

Riina-Maija Palander vietti joulun erossa lapsistaan – ikävät lapsuusmuistot nousivat pintaan: ”Äärettömän vaikeaa aikaa”